Recept: chili met kidneybonen en gehaktballetjes

Ben jij ook zo dol op een zelfgemaakt chili? Probeer dan eens deze overheerlijke variant met kidneybonen en gehaktballetjes.

Dit gerecht staat bekend als een echte klassieker. Toch krijg je hier een kleine twist bij, waardoor het een uniek recept wordt. Normaalgesproken maak je gebruik van geruld gehakt, maar ditmaal gebruiken we gehaktballetjes. Het is een heerlijk gekruid Mexicaans gerecht dat snel op tafel staat. Hieronder volgt de ingrediëntenlijst en vervolgens de bereidingswijze.

Wat heb je nodig voor dit recept?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 3 eetlepels olijfolie;
 • 1 rode ui, gesnipperd;
 • 3 rode paprika’s;
 • 3 teentjes knoflook;
 • 1 theelepel chilipeper;1
 • 1 theelepel komijnpoeder;
 • 1 theelepel korianderpoeder;
 • 1 theelepel paprikapoeder;
 • 1 eetlepel oregano;
 • 1 eetlepel tomatenpuree;
 • 500 gram tomaten in blokjes;
 • 400 gram rundergehakt;
 • 1 eetlepel gehaktkruiden;
 • 1 bosje koriander, fijngehakt;
 • 2 blikjes kidneybonen.

Bereidingswijze kidneybonen en gehaktballetjes

Je kunt dit recept ontzettend gemakkelijk bereiden. Verhit als eerste twee eetlepels olie in een stoofpan of koekenpan. Zorg ervoor dat je kiest voor een pan met een dikke bodem. Vervolgens kan je de gesnipperde ui hierin fruiten. Circa vijf minuutjes is voldoende. Voeg vervolgens de paprika, knoflook en de rest van de kruiden toe (behalve de verse koriander en gehaktkruiden). Meng het goed door elkaar en roerbak het nu nog twee minuutjes met de tomatenpuree erbij.

Je kunt nu ook de tomatenblokjes toevoegen aan het recept. Breng het op smaak met een beetje zout en peper. Laat het vervolgens koken en laat het een kwartiertje pruttelen. De gehaktkruiden kan je kneden en vervolgens kan je de verse koriander toevoegen. Hier kan je kleine gehaktballetjes van kneden. Laat de kidneybonen uitlekken en voeg deze eveneens toe aan de saus. De gehaktballetjes kan je nog toevoegen en vervolgens kan je de pan circa tien minuutjes laten pruttelen. Zorg ervoor dat je de deksel bovenop de pan plaatst. Serveer het vervolgens met guacamole en rijst of couscous. De keuze is aan jou. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook