Probeer dit bijzondere recept eens: een chocolade-mayonaisetaart!

Wil je graag een gokje wagen? Probeer dan eens dit bijzondere recept: chocolade-mayonaisetaart.

Als je een chocoladetaart maakt denk je doorgaans aan eieren, cacao, bloem en suiker. Vooral suiker is natuurlijk belangrijk. Het laatste wat je door het beslag wilt doen is mayonaise, toch? Toch is het een aanrader om dit eens te proberen. De taart zal hierdoor namelijk een luchtige structuur krijgen. Mayonaise wordt gemaakt van ei, dus het kan nooit vies zijn! Probeer het daarom gerust eens. Hieronder volgt de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 360 milliliter sterke koffie, afgekoeld;
 • 100 gram cacao, ongezoet;
 • 260 gram bloem;
 • 2 theelepels baksoda;
 • 2 theelepels bakpoeder;
 • Zout;
 • 500 gram kristalsuiker;
 • 4 grote eieren;
 • 230 gram mayonaise;
 • 2 theelepels vanille-extract;
 • 200 gram chocoladedruppels;
 • 2 eetlepels ahornsiroop;
 • 20 milliliter slagroom;
 • 180 gram roomboter;
 • 500 gram poedersuiker.

Bereidingswijze chocolade-mayonaisetaart

Je kunt deze chocolade-mayonaisetaart erg eenvoudig bereiden. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus vet als eerste drie taartvormen in. Zeef de cacao en roer dit vervolgens door de koffie. Voeg nu de bloem, baksoda, bakpoeder en een snufje zout toe aan de kom. Roer het geheel goed door elkaar. Voeg nu de suiker en de eieren toe aan de kom. Mix dit met behulp van een handmixer goed door elkaar. Zorg voor een luchtig geheel. Je kunt ook de mayonaise en de vanille-extract toevoegen. Mix het tot een egaal mengsel. Voeg nu beetje bij beetje de koffie toe. Ook de bloem kan je toevoegen aan het suikermengsel. Ondertussen is het belangrijk dat je blijft mixen.

Je kunt het beslag nu verdelen over de taartvormen. Bak de taarten gaar in 25 minuten. Als je een taart bakt die niet uit lagen bestaat zal je deze langer moeten bakken: zo’n 35 tot 40 minuten.

Voeg zowel de siroop als de slagroom toe aan de chocoladedruppels. Met intervallen van 15 seconden kan je de chocolade laten smelten in de magnetron. Als je wilt kan je de chocolade ook au bain-marie smelten. Roer de chocolade nadien goed door.

Voeg nu de boter, een snufje zout, vanille-extract en poedersuiker toe aan de kom. Mix het net zolang totdat er een luchtig geheel ontstaat. Voeg de chocolade toe aan het botermengsel en meng het geheel goed door elkaar.

De bovenkant van de taart kan je voorzien van chocolademengsel. Leg de andere taart hier vervolgens bovenop. Herhaal dit proces met de andere twee taarten. Het overgebleven chocolademengsel kan je uitsmeren over de zijkanten van de taart. Kies je voor een simpelere taart? Dan kan je het chocolademengsel ook alleen over de bovenkant en zijkant verdelen. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook