Smullen maar: gefrituurde garnalen in romige chilisaus

Ben jij ook zo dol op gefrituurde garnalen? Probeer dan eens deze overheerlijke variant in een romige chilisaus!

Gefrituurde garnalen zijn ontzettend lekker. Als jij hier ook zo dol op bent moet je dit recept echt eens proberen. Het is natuurlijk niet een bepaald gezonde snack, maar het is wel ontzettend lekker. Hieronder volgt de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 60 gram mayonaise;
 • 1 eetlepel chilisaus;
 • 200 gram garnalen;
 • 1/4 theelepel knoflookpoeder;
 • 1/4 theelepel paprikapoeder;
 • 1 eetlepel sojasaus;
 • 1 ei;
 • 30 gram bloem;
 • 30 gram maïzena;
 • 1/2 theelepel gemengde kruiden;
 • 1/4 theelepel knoflookpoeder;
 • Zout en peper naar smaak.

Hoe maak je deze gefrituurde garnalen in romige chilisaus?

Je kunt deze gefrituurde garnalen in romige chilisaus ontzettend gemakkelijk maken. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg ervoor dat je de frituurpan voorverwarmd op 175 graden Celsius. Zorg ervoor dat je de garnalen van tevoren goed schoonmaakt. Stop de mayonaise en de chilisaus in een kom en meng het door elkaar. Ook de garnalen, de knoflook- en paprikapoeder, sojasaus en peper en zout kan je eraan toevoegen. Meng alles wederom goed door elkaar. Voeg nu een ei toe en meng dit eveneens door elkaar.

In een grote kom kan je de bloem, maïzena, kruiden, knoflookpoeder en peper en zout door elkaar mengen. Wentel de garnalen en leg deze vervolgens op een bord. Zodra alle garnalen zijn voorzien van een bloemlaagje kan je deze in frituurpan stoppen. Twee minuutjes frituren is al voldoende. Meng de garnalen vervolgens door het sausje of gebruik de saus als dipsaus. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook