Overheerlijk kiprecept: gevulde paprika’s met kip en tomatensaus

Ben jij ook zo dol op kip en vind jij paprika’s ook erg lekker? Probeer dan eens dit overheerlijke en eenvoudig te bereiden recept!

Wil je graag een heerlijk kiprecept proberen? En ben jij toevallig ook erg dol op paprika’s? Dan moet je deze overheerlijk gevulde paprika’s met kip en tomatensaus echt eens proberen. Je hebt hier slechts enkele ingrediënten voor nodig en je kunt dit ook erg eenvoudig bereiden. Hieronder volgt de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig (op basis van 4 personen):

  • 4 grote rode paprika’s;
  • 2 eetlepels plantaardige olie;
  • 1 middelgrote ui;
  • 2 theelepels geperste knoflook;
  • 2 kipfilets, in blokjes;
  • 500 ml pastasaus;
  • 100 gram geraspte kaas peper zout.

Bereidingswijze kiprecept met paprika en tomatensaus

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er daarom voor dat je de oven alvast voorverwarmd op 190 graden Celsius. Snijd nu de topjes van de paprika’s af en bewaar deze voor later. Dit worden namelijk de ‘deksels’ van je recept. Zorg ervoor dat je alle zaadjes aan de binnenkant van de paprika’s verwijdert. Spoel de paprika’s dus ook grondig af onder de kraan. Laat dit nu even uitlekken en opdrogen.

Je kunt er nu een koekenpan bij pakken. Verhit deze met een beetje olie op middelhoog vuur. Snipper nu de ui en pers de knoflook. Je kunt de ui toevoegen aan de hete pan en je kunt dit meebakken totdat de ui glazig is. Voeg nu de knoflook toe en bak dit kort mee. Het uimengsel kan je vervolgens opzijleggen in een kommetje.

Snijd nu de kipfilet in stukjes en breng dit op smaak met een beetje peper en zout. Voeg de kipblokjes, de saus, kaas en zwarte peper toe aan het ui mengsel. Het mengsel kan je vervolgens in de paprika’s stoppen. Dek de paprika’s af met de dekseltjes die je bewaard hebt. Vet een ovenschaal in en leg de vier paprika’s in de schaal. Je kunt de gevulde paprika’s nu 40 minuten in de oven stoppen. Nadien kan je er heerlijk van genieten. Eventueel kan je dit serveren met aardappeltjes en een salade.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook