Op dieet? Probeer dan deze aardbeien-havermoutrepen te maken

Wil je graag tussendoor snacken, maar ben je op dieet? Probeer dan deze overheerlijke aardbeien-havermoutrepen maar eens!

Als je op dieet bent kun je niet alles maar opeten. Veel producten bevatten de nodige calorieën en dat is niet goed voor de lijn. Het is natuurlijk ook niet prettig als je niets tussendoor kunt eten. Wil je jezelf trakteren op iets lekkers, maar wil je niet te veel calorieën binnenkrijgen? Probeer dan eens deze heerlijke aardbeien-havermoutrepen.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig (voor zeven repen):

Voor de repen:

 • 100 gram bloem;
 • 100 gram havermout;
 • 100 gram lichtbruine suiker;
 • Halve theelepel bakpoeder;
 • Snufje zout;
 • 110 gram roomboter op kamertemperatuur + extra boter om in te vetten;
 • 1 theelepel vanille-extract.

Voor de vulling:

 • 300 gram aardbeien;
 • 30 gram suiker;
 • 1 theelepel maïzena;
 • Rasp van 1 citroen.

Ter variatie kun je ook het sap van de citroen gebruiken om de repen extra fris te maken. Merk je dat de repen toch enigszins zuur is? Dan kun je simpelweg een extra schepje suiker toevoegen.

Bereidingswijze aardbeien-havermoutrepen

Je kunt deze aardbeien-havermoutrepen ontzettend gemakkelijk bereiden. Zorg ervoor dat je de oven voorverwarmt op 180 graden Celsius. Bekleed de bodem van een vierkante bakvorm (circa 20 centimeter) met bakpapier. Vet de zijkanten in met een beetje boter.

Voeg nu de bloem, havermout, bruine suiker, bakpoeder en een snufje zout toe aan een kom. Roer het geheel goed door elkaar. Vervolgens kun je ook de boter en vanille-extract toevoegen. Zorg ervoor dat je een derde van het beslag apart houdt.

Druk de havermoutmix helemaal plat op de bodem van de bakvorm. Maak de aardbeien vervolgens schoon en snijd dit in stukjes. Voeg nu ook de aardbeien in een kom en voeg hier de citroen, suiker en maïzena aan toe. Schud de kom en zorg ervoor dat alle aardbeien bedekt zijn met wat suiker. De aardbeien kun je nu gelijkmatig over de bodem verdelen. Kruimel nadien de rest van de havermoutmix over de aardbeien heen.

Je kunt de repen nu 30 tot 40 minuten in oven stoppen. Laat de havermout nadien afkoelen en vervolgens kun je er zeven repen uit snijden. De repen kun je zowel warm als koud consumeren. Geniet van je gezonde tussendoortje!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook