Tip: zo blijft sla uit een zak langer vers

Heb je een zakje sla gekocht en wil je hier graag meerdere dagen van eten? Met behulp van deze tip blijft je sla langer vers.

Op de versafdeling in de supermarkt kom je allerlei slasoorten tegen: van rucola tot ijsbergsla. Het is natuurlijk erg handig al die vers gesneden groenten, maar helaas blijft het nooit erg lang goed. Gelukkig is er nu een handig trucje waarmee je sla uit zak langer kunt blijven bewaren.

Een halve zak sla in de prullenbak gooien omdat het niet meer vers is? Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Gelukkig deelde een foodblogger een handige tip. Inmiddels is deze tip viraal gegaan. Het enige wat je nodig hebt is een simpel keukenpapiertje.

View this post on Instagram

💥 Kitchen hack 💥 When you get home with bagged greens, cut open the bag and put a paper towel inside. The paper towel will absorb moisture and keep the greens fresher longer 👍🏻

A post shared by Marie Saba (@mariesaba) on

Op haar Instagram-pagina laat de blogger zien dat zij een keukenpapiertje in de zak stopt. Dit keukenpapiertje zorgt ervoor dat het vocht direct wordt opgenomen, waardoor je sla minder snel verwelkt raakt. Zo gemakkelijk kan het zijn dus!

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook