Recept: pittige aardappelsalade met jalapeños en spek

Ben jij ook zo dol op pittig eten? Dan moet je deze overheerlijke aardappelsalade met jalapeños en spek echt eens proberen.

Tijdens een barbecue maak je natuurlijk ook altijd de nodige bijgerechten. Zo zorg je niet alleen voor stokbrood, maar ook voor een heerlijke salade. Daarvoor is deze salade ideaal. Is het geen barbecueweer? Deze salade kan je natuurlijk ook gewoon maken voor in het weekend, buiten het barbecueën om. Het is namelijk een heerlijk romige salade die ook nog eens pittig is. Hieronder volgt de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 150 gram mayonaise;
  • 60 milliliter rode wijnazijn;
  • 1 eetlepel verse bieslook, fijngesneden + extra bieslook voor de garnering;
  • 1 theelepel knoflookpoeder;
  • Zout en peper naar smaak;
  • 900 gram vastkokende aardappelen, gekookt, afgekoeld en in blokjes gesneden;
  • 200 gram cheddarkaas, geraspt;
  • 125 gram spekreepjes, gebakken en afgekoeld;
  • 2 jalapeñopepers (of meer naar smaak), fijngesneden.

Bereidingswijze pittige aardappelsalade met jalapeños en spek

Je kunt deze heerlijke pittige aardappelsalade met jalapeños en spek erg eenvoudig bereiden. Pak een kom en voeg het volgende toe: mayonaise, rode wijnazijn, bieslook, knoflookpoeder, peper en het zout. Je kunt dit roeren met een garde totdat dit een mooi egaal mengsel is. Voeg nu de aardappelblokjes, cheddarkaas, jalapeños en spekreepjes toe aan een tweede kom. Roer het tot een geheel. Je kunt het mayonaisemengsel nu toevoegen aan de tweede kom. Roer alles wederom door elkaar totdat het met elkaar vermengd is. Zet de aardappelsalade nadien nog even in de koelkast en serveer dit met extra bieslook. Smullen maar!

Je kunt ook de onderstaande video bekijken:

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook