Probeer eens dit heerlijke recept van ossenhaasspiesjes met mango en Licor 43

Ben jij ook zo dol op ossenhaas? Probeer dan eens deze overheerlijke ossenhaasspiesjes met mango en Licor 43!

Tijdens een barbecue zetten we van alles en nog wat op tafel. We zorgen voor heerlijk vlees en we maken lekkere stokbroodjes met salades. Speklapjes, hamburgers, kipspiesjes en verschillende soorten worstjes ontbreken eigenlijk nooit. Toch is het natuurlijk ook wel zo fijn als je een beetje kunt variëren. Je kunt natuurlijk flink variëren met een heerlijk drankje erbij. Zo kun je namelijk ossenhaasspiesjes maken met Licor 43 en een mango! Ben je al benieuwd geraakt naar dit recept? Hieronder volgt de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 150 milliliter Licor 43;
  • 600 gram ossenhaas;
  • 100 milliliter olijfolie;
  • 50 milliliter sojasaus;
  • 1 rijpe mango;
  • 1 rode chilipeper;
  • 3 bosuien;
  • 2 eetlepels verse koriander;
  • 1 eetlepel citroensap;
  • Peper en (zee)zout naar smaak.

Bereidingswijze ossenhaasspiesjes met mango en Licor 43

Je kunt dit recept erg eenvoudig bereiden. Snijd de ossenhaas in acht lange en dunne plakjes. Meng nu 50 milliliter Licor 43, 50 milliliter olijfolie, 50 milliliter sojasaus en peper met elkaar. De plakjes ossenhaas kan je door het mengsel halen. Laat het vlees een uurtje marineren in de koelkast.

Schil de mango, verwijder de pit en maak hier kleine blokjes van. Hak de chilipeper, koriander en bosuien in kleine stukjes. Voeg dat toe aan de mangoblokjes en meng het geheel goed door elkaar. Je kunt nu 100 milliliter Licor 43, citroensap en 50 milliliter olijfolie met elkaar mengen. Voeg een beetje peper en (zee)zout toe aan het mengsel en zet dit vervolgens in de koelkast.

De repen ossenhaas kun je aan vier ijzeren spiesen draaien. Rooster iedere kant anderhalf minuut op de barbecue. Ondertussen kun je de spiesen bestrijken met de marinade. Als de ossenhaasspiesjes klaar zijn kun je deze serveren. Schep de overige marinade er nog overheen. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook