Drink elke dag een glaasje kokoswater en profiteer van deze voordelen!

Kokoswater is ontzettend gezond voor je. We vertellen je meer over de voordelen in dit artikel!

Misschien drink je het nu nog wel helemaal niet: kokoswater. Toch is dat een gemiste kans, want dit is namelijk erg goed voor je. Je kunt het goedje simpelweg kopen in de supermarkt, dus je hoeft daarvoor niet eerst naar een onbewoond eiland! Het is lekker en verfrissend en bovendien kent het talloze gezondheidsvoordelen.

Het sap uit kokos zit namelijk boordevol met mineralen en vitaminen. Wel is het belangrijk dat het puur sap is en dat er dus geen toegevoegde suikers of smaakversterkers zijn toegevoegd. Je zult merken dat dit een positieve uitwerking heeft op je gezondheid.

Kokoswater bevat vitamine C

Kokoswater zit boordevol vitamine C, magnesium en kalium. Deze stoffen hebben allemaal een positieve invloed op jouw bloeddruk en zorgen er dan ook voor dat dit omlaag gaat. Dat komt doordat het kalium in het water de effecten van zout tenietdoet.

Kokoswater bevat geen vet

Kokoswater bevat bovendien ook nagenoeg geen vet, waardoor het een prima drankje is voor mensen met een te hoog cholesterol. Bovendien is het een fijne dorstlesser als je op dieet bent. Dit heerlijke drankje bevat nagenoeg geen calorieën.

Hydratatie

Dit wonderdrankje zit bovendien boordevol elektrolyten (mineralen), welke bijdragen aan een positieve vochtbalans in je lichaam. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het sap het lichaam beter kan hydrateren dan water.

Spieren

Tot slot is het sap ook nog eens goed voor de spieren. Kokoswater zit namelijk vol met potassium en sodium. Dat heeft weer een positieve werking op je spieren.

Let op: kies wél voor pure kokoswater

Er zijn dus meer dan voldoende redenen om elke dag een glaasje kokoswater te drinken. Toch is het wel belangrijk dat je het juiste sapje koopt. Kies voor een merk dat uitsluitend pure sap verkoopt. Zo kun je onder andere kiezen voor het merk Obrigado. Dit merk biedt namelijk 100 procent puur sap zonder toegevoegde suikers. Ook worden er geen smaakversterkers toegevoegd.

Vind jij dit ook een interessant artikel over de voordelen van kokoswater? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie!

Anderen lazen ook