Lekker ontbijten? Probeer de ontbijtnacho’s met kaas, spek en salsa!

Wil je graag een uniek ontbijtje maken? Probeer dan eens deze ontbijtnacho’s met kaas, spek en salsa!

Als je dag goed wilt beginnen is een goed ontbijtje natuurlijk noodzakelijk. Wil je graag een heerlijk ontbijtje maken? Dan kun je deze ontbijtnacho’s eens proberen. Hieronder volgt de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 6 volkoren tortilla’s;
  • 4 grote eieren;
  • 1 eetlepel water;
  • 30 gram boter;
  • 2 – 4 worstjes;
  • 50 gram spekreepjes;
  • 240 milliliter salsa;
  • 100 gram geraspte kaas;
  • 2 lente-uitjes;
  • Jalapeñoplakjes naar smaak.

Bereidingswijze ontbijtnacho’s met kaas, spek en salsa

Je kunt deze ontbijtnacho’s ontzettend gemakkelijk bereiden. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg ervoor dat je de oven voorverwarmd op 200 graden Celsius. Ondertussen kun je de tortilla’s zes keer doormidden snijden. Op die manier zullen er een soort nachovormige stukjes ontstaan.

Bekleed twee verschillende bakplaten met bakpapier en leg de nachostukjes hierop. Heb je slechts een bakplaat? Dan kan je ervoor kiezen om de nacho’s in twee delen te bereiden. Voeg de nacho’s toe aan de oven en bak dit circa twee minuten per kant. Je zult de nacho’s dus een keertje moeten omdraaien.

Als je hiermee klaar bent kun je de nacho’s toevoegen aan een grote ovenschaal. Zet een pannetje op het vuur en voeg hier vier eieren aan toe. Begin direct met roeren als je de eieren hebt toegevoegd. Blijf net zolang roeren totdat er een mooi roerei ontstaat. Verdeel dit over de nacho’s en zet de schaal drie minuutjes in de warme oven totdat de kaas gesmolten is. Ondertussen kun je de lente-uitjes snijden in dunne reepjes. Als je je ontbijtnacho’s gaat serveren kun je de gesneden lente-uitjes en de jalapeñoplakjes nog toevoegen. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook