Heerlijk recept: aardappelovenschotel met kaas en bacon

Wil je vanavond een heerlijke aardappelovenschotel op tafel zetten? Probeer dan eens deze aardappelovenschotel met kaas en bacon.

Een ovenschotel is zo nu en dan erg lekker. Het is vooral erg lekker als er een klein laagje kaas tussen zit. Dat is ook het geval bij deze overheerlijke aardappelovenschotel. Ook jij zult dit heerlijk vinden.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 6 aardappelen, in schijfjes gesneden;
  • 115 gram belegen of oude kaas, geraspt;
  • 115 gram jonge kaas, geraspt;
  • 8 plakken bacon, uitgebakken;
  • 470 milliliter melk;
  • 2 grote eieren;
  • Peterselie;
  • Peper en zout naar smaak.

Bereidingswijze aardappelovenschotel met kaas en bacon

Je kunt deze aardappelovenschotel met kaas en bacon erg eenvoudig bereiden. Zorg er als eerste voor dat je de oven voorverwarmd op 190 graden Celsius. Vet vervolgens een grote ovenschaal in. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de bodem. Besprenkel dit met een beetje zout en peper naar smaak. Besprenkel de aardappels nu met de twee verschillende kaassoorten en verkruimel de uitgebakken bacon daar weer overheen.

De andere helft van de aardappelen kun je over de bacon verdelen. Meng de melk en de eieren samen en giet dit over de aardappels. Je kunt er nu nog wat peterselie aan toevoegen en je plaatst de aluminiumfolie er overheen. Vervolgens kun je het 90 minuten in de oven plaatsen. Laat het gerecht nadien nog 15 minuutjes rusten voordat je de aardappelovenschotel met kaas en bacon serveert! Smullen maar.

Lijkt jou dit ook een lekker ovenrecept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook