Deze Oreo-cheesecake is om te smullen!

Ben jij ook zo dol op Oreo én op cheesecake? Combineer deze twee werelden en maak de Oreo-cheesecake!

Heb je zin om wat lekkers te maken, maar heb je geen zin om daarvoor urenlang te bakken? Probeer dan deze overheerlijke Oreo-cheesecake! Je kunt dit recept gemakkelijk bereiden en bovendien is het ook nog eens erg snel klaar. Hieronder volgt de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram Oreo-koekjes + wat extra koekjes om te garneren;
  • 200 gram roomkaas op kamertemperatuur;
  • 30 gram suiker;
  • 250 milliliter slagroom (35 procent).

Bereidingswijze Oreo-cheesecake

Je kunt deze overheerlijke Oreo-cheesecake erg eenvoudig bereiden. Verkruimel als eerste 100 gram Oreo-koekjes en voeg deze toe aan een kom tezamen met 50 milliliter slagroom. Roer het vervolgens goed door elkaar.

Je kunt nu een springvorm bekleden met bakpapier. Verdeel de Oreo-kruimels over de bodem. Druk de Oreo-kruimels goed aan met behulp van een lepel. Zet de springvorm vervolgens een half uurtje in de koelkast. Voeg de roomkaas nadien toe en roer dit tot een geheel. De overgebleven slagroom kun je in een kommetje kloppen tot pieken. Voeg de slagroom nu toe aan de roomkaas en roer het geheel goed door met een spatel. Zorg ervoor dat er een egaal mengsel ontstaat.

Verkruimel nu de rest van de Oreo’s en roer dit door het beslag heen. Haal de springvorm uit de koelkast en schenk het mengsel hierin. Verkruimel nu nog wat extra Oreo-koekjes en verdeel dit over de bovenkant. Je kunt de Oreo-cheesecake nu drie uurtjes in de koelkast stoppen. De overgebleven Oreo-koekjes kun je nog op de bovenkant van de taart plaatsen.

Lijkt jou dit ook een lekker cheesecake-recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook