Handige tip: zo kookt je melk nooit meer over!

Wil je de bubbels uit je pan houden als je melk kookt? Met behulp van deze tip zal je melk nooit meer overkoken.

Soms kan je iets niet voorkomen tijdens het koken. Je kunt soms nog zo goed opletten, maar toch gebeurt iets. Overkoken is daar een goed voorbeeld van. Je hoeft maar een aantal seconden de andere kant op te kijken en het water of de melk stroomt langs de pan. Dat is natuurlijk vervelend, maar gelukkig is er nu een manier hoe je dit kunt voorkomen.

Spatel

Deze truc werkt erg eenvoudig en je hebt hier ook alleen maar een houten spatel of lepel voor nodig. Leg de houten spatel bovenop de pan, en dus niet in de pan, en dat voorkomt dat het melk over de rand zal stromen. Hoe kan dit nu precies? Dat heeft ermee te maken dat de bellen in de melk onstabiel zijn. Dit verandert terug in water als de melk de houten spatel raakt. Bovendien kan de temperatuur van de spatel ook een groot verschil maken. De bubbels breken namelijk als zij een koud item aanraken. Zodra de bubbels de spatel dus aanraken zullen deze knappen en worden deze daardoor weer vloeibaar.

Je kunt ook een beetje olie toevoegen aan de randen van de pan. Dat zorgt ervoor dat de bubbels minder hoog kunnen komen. Ook daardoor zal de melk dus in de pan blijven. Dat werkt dus ook erg goed.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook