Ben je dol op Nutella? Probeer dan eens deze soufflé te maken!

Ben jij een echte fan van Nutella? Dan moet je dit recept echt eens proberen!

Nutella is chocoladepasta en dat is echt om te smullen. De verslavend lekkere hazelnootspread is misschien een dikmakertje, maar af en toe moet je ook even genieten. Sommige mensen kunnen hun dag niet beginnen als zij geen broodje Nutella hebben gehad. Nutella wordt ook gebruikt om heerlijke toetjes te maken. Ook kun je Nutellabrood maken of kun je zelfs een Nutellataart maken! Daarmee zijn er eindeloze recepten beschikbaar. Wat gaan we vandaag maken met Nutella? Een heerlijke Nutellasouflé!

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 145 gram Nutella;
  • 2 eierdooiers;
  • 2 eiwitten;
  • Twee eetlepels suiker;
  • Snufje zout;
  • Scheutje vanille-extract;
  • Snufje baksoda.

Bereidingswijze Nutellasouflé

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er daarom voor dat je de oven voorverwarmd op 190 graden Celsius. Spuit twee ramekins in met bakspray of vet dit in met een beetje boter. In elke ramekin kun je wat cacao toevoegen. Draai deze rond zodat de binnenkant helemaal bedekt is met cacao.

Je kunt nu aan de slag. Voeg de eiwitten samen met de baksoda. Gebruik daarvoor een vetvrije kom en klop de eiwitten tot pieken. Voeg de eierdooiers en suiker toe aan een andere kom. Klop dit vervolgens tot een luchtig geheel.

Voeg nu de Nutella, zout en vanille-extract toe aan het suikermengsel. Roer dit totdat er een egaal mengsel ontstaat. Eventueel kun je de Nutella eerst 30 seconden in de magnetron stoppen. Je kunt het dan gemakkelijker roeren.

Voeg nu de eiwitten toe en vouw deze door het beslag. Zorg ervoor dat er een geheel ontstaat. Verdeel het beslag nu over twee ramekins en plaats deze vervolgens in de oven. Stel de tijd in op 15 tot 17 minuten. Nadien kun je er lekker van genieten!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook