Ben je dol op noedels? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je!

Eet jij met enige regelmaat noedels? Dan is het belangrijk dat je dit artikel leest, want noedels zijn helemaal niet zo goed voor je.

Ontzettend veel mensen zijn dol op noedels. Je kunt dit erg gemakkelijk bereiden met een beetje heet water en je hebt zodoende een warme maaltijd. Daar is maar weinig inspanning voor nodig en het is ook nog eens erg lekker. Vrijwel iedereen weet dat er veel zout in zit, maar het blijkt nu dat er nog veel meer negatieve aspecten aan dit gerechtje zitten. Daarover vertellen we je graag meer in dit artikel. Zorg ervoor je dat noedels met mate eet!

Voedingsstoffen worden niet opgenomen

Je kunt dit soepje beter niet geven aan kinderen die jonger zijn dan 5 jaar. De noedels zorgen ervoor dat voedingsstoffen niet worden opgenomen in de darmen.

Kankerverwekkende stoffen

Uit onderzoek is gebleken dat er kankerverwekkende stoffen in noedels zitten. Het ingrediënt styrofoom is namelijk verwerkt in noedels en dat wordt gezien als een kankerverwekkende stof.

Ongezond

Noedels zijn allesbehalve gezond, maar waarschijnlijk wist je dat al wel. Noedels zijn namelijk alleen maar rijk aan koolhydraten en verder niets. Het bevat geen vitamines, vezels of mineralen.

Boordevol zout

Noedels zitten boordevol met zout en overmatige consumptie kan leiden tot hart- en vaatziekten, beroertes, nierbeschadiging en een hoge bloeddruk.

MSG

Noedels bevatten MSG, wat staat voor mononatriumglutamaat. Dat wordt gebruikt voor het verbeteren van de smaak. Mensen die hier allergisch voor zijn kunnen hoofdpijn, aangezichtspijn of een branderig gevoel in de maag ervaren.

Slecht verteren

Wil je je spijsvertering een boost geven? Dan moet je absoluut geen noedels eten. Als je dit koolhydraatrijke product consumeert kan dat resulteren in winderigheid en een opgezette buik.

Zwakker immuunsysteem

Je immuunsysteem zal niet direct verslechteren als je een pakje noedels eet. Als je echter met enige regelmaat noedels eet zal dit helaas wel gebeuren. Het ingrediënt propyleenglycol is toegevoegd aan noedels. Dit heeft een anti-bevriezingeigenschap wat ervoor zorgt dat noedels niet uitdrogen. Dat stofje zorgt er echter ook voor dat het immuunsysteem verzwakt wordt. De propyleenglucol hoopt zich op in het hart, lever en nieren. Eet daarom nooit te veel noedels per week.

Vertraagd metabolisme

Noedels bevatten diverse chemische stoffen. Als je dit gerecht te vaak eet heeft dit invloed op je metabolisme. Ook daarom wil je het aantal zakjes noedels per week beperken!

Bekijk de onderstaande video maar eens. In twee minuten tijd wordt aangetoond wat de noedels in je maag doen!

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden, familie en andere noedelsliefhebbers!

Anderen lazen ook