Smullen maar: frittata met chorizo

Wil je graag een heerlijk lunchgerecht bereiden? Probeer dan eens frittata met chorizo!

Als je een heerlijk lunchgerecht wilt maken waar je echt vol van raakt is de frittata met chorizo zeker een aanrader. Je bent hier slechts een half uurtje tijd aan kwijt en het is echt om te smullen. Je kunt er zelfs meerdere dagen van eten als je wilt.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 300 gram aardappelen;
  • 200 gram chorizo, in plakjes;
  • 1 rode ui, fijngesneden;
  • 6 eieren;
  • 100 milliliter slagroom;
  • 40 gram Parmezaanse kaas;
  • Handjevol verse bieslook;

Bereidingswijze frittata met chorizo

Je kunt deze frittata met chorizo erg eenvoudig bereiden. Snijd als eerste de aardappelen in stukken. Voeg de aardappelen vervolgens toe aan een ruime pan met water. Breng het vervolgens aan de kook met een klein beetje zout. Laat het circa vijf minuutjes doorkoken. Nadien kun je het laten uitlekken.

Je kunt nu een koekenpan verhitten en de chorizo hieraan toevoegen. Bak de chorizo op middelhoog vuur totdat dit krokant wordt. Overtollig olie kun je uit de pan laten lopen. Ondertussen kun je rode ui toevoegen aan de pan. Tezamen met de chorizo kan je dit zo’n vijf minuutjes doorbakken. Meng ondertussen de slagroom, kaas, eieren en verse bieslook in een kommetje. Breng dit op smaak met zout en peper. Voeg de aardappelen samen met de helft van de chorizo en alle ui toe. Meng het geheel goed door elkaar.

Het mengsel kun je vervolgens in de koekenpan gieten. Strooi alle chorizo eroverheen. Op laag vuur kun je het geheel 15 minuutjes bakken totdat de frittata bijna gestold is. Zet het nadien onder de grill of even in een warme oven. Nadien kun je ervan smullen!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook