Geheim ingrediënt: zo maak je je pastasaus nóg lekkerder!

Wil je graag de ultieme pastasaus maken? Met behulp van dit geheime ingrediënt maak je je pastasaus lekkerder dan ooit tevoren.

Pastasaus maken is over het algemeen vrij eenvoudig. Zo kun je bijvoorbeeld een heerlijke bolognesesaus maken. Daar kan toch vrij weinig aan fout gaan. Toch is er een belangrijk ingrediënt dat vanaf nu niet langer mag ontbreken uit jouw pastasaus. Waarschijnlijk heb je dit ingrediënt ook al in huis staan. Het geeft een rijkere smaak aan je pastasaus.

Zure room

Het geheime ingrediënt is zure room. Als je een grotere pan met pastasaus aan het maken bent is het raadzaam om een schep zure room toe te voegen. Meng het geheel goed door elkaar en laat het pruttelen op een laag vuurtje. De zure room zal langzaam smelten.

Zorg ervoor dat je de saus warm houdt op een laag vuurtje, maar het mag niet gaan koken. Als het gaat koken zal de zure room namelijk gaan klonteren. Dat wil je natuurlijk niet.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook