Eet jij weleens chilipepers? Dat is goed voor je gezondheid!

Chilipepers worden bijna niet verwerkt in Nederlandse gerechten en eigenlijk is dat best wel zonde. Chilipepers zijn namelijk ontzettend gezond.

Niet iedereen is dol op pittig eten. De Nederlandse cuisine bestaat ook niet bepaald uit pittig eten. Sommige mensen houden wel van pittig voedsel, terwijl anderen het verafschuwen.

Het is dus ook niet helemaal standaard dat je chilipepers in de kast hebt liggen. Toch zouden we hier wel goed aan doen. De kleine pepertjes zijn namelijk ontzettend goed voor onze gezondheid.

Chilipepers worden vooral veel gebruikt in gerechten uit Aziatische landen. Ook in de Latijns-Amerikaanse keuken zijn chilipepers bijzonder populair. Er zijn dus ook talloze gerechten te vinden waarin je deze scherpe jongens kunt verwerken. De chilipepers hebben verschillende gezondheidsvoordelen en daar vertellen we je graag meer over.

Chilipepers zitten bijvoorbeeld boordevol antioxidanten. Antioxidanten beschermen onze cellen tegen schade en staan bekend om hun effectiviteit. Een chilipeper bevat zelfs meer vitamine C dan een sinaasappel.

Je kunt bovendien ook gemakkelijker afvallen als je chilipepers eet. Dit stimuleert de stofwisseling en het onderdrukt het hongergevoel. In de rode peper zit een stofje genaamd capsaïcine. Dat stofje zorgt voor een warm en tintelend gevoel in de mond. Het stofje zorgt ervoor dat je het warm krijgt, waardoor je lichaam meer energie gaat verbruiken. Daar hoeft je helemaal niets voor te doen dus, maar toch val je af. De pepers verhogen bovendien de hoeveelheid verzadigingshormonen en vermindert de hongerhormonen. Dat betekent dat je sneller vol bent, waardoor je weer minder hoeft te eten. Dat komt weer ten goede voor je dieet.

Tot slot reguleren de chilipepers de bloedsuikerspiegel. Het risico op diabetes type 2 wordt daarmee ook een stukje lager. Wat ons betreft zijn dat meer dan voldoende redenen om af en toe voedsel te consumeren met chilipepers! Ren daarom gerust naar de supermarkt toe en haal er een aantal op.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit bericht dan niet te delen op social media met vrienden, familie en liefhebbers van pittig eten!

Anderen lazen ook