Deze tip maakt jouw spek extra knapperig

Ben jij ook zo dol op spek en wil je dit graag extra knapperig maken? Met behulp van deze tip wordt jouw spek knapperiger dan ooit tevoren!

In de Verenigde Staten eet men maar al te graag bacon. Men eet hier graag knapperige spek tijdens het ontbijt, de lunch en het diner. Nederlanders eten ook weleens spek, maar maken hier geen dagelijkse gewoonte van. Zo nu en dan wil je natuurlijk weleens genieten van spek én dat is het natuurlijk wel lekker als dit knapperig is. Hoe maak je je spek extra knapperig?

Hoe werkt het?

Het werkt erg eenvoudig. Je stopt de plakjes spek in een bak en je bakt deze een aantal minuutjes op middelhoog vuur. Vervolgens kun je de spekplakjes op een rooster in de oven plaatsen. Zet de grill op 200 graden Celsius en grill de bovenzijde 5 minuutjes. De onderzijde kun je vervolgens nog 3 minuutjes grillen. Plaats keukenpapier op een bord en leg de stukken spek hierop. Vouw de randen naar elkaar toe zodat het goed blijft zitten. Je kunt het bord nu nog een minuutje in de magnetron plaatsen. Vervolgens haal je het bord eruit en je zult merken dat de spek extra knapperig is.

Prince Harry’s Bacon

Deze methode wordt ook wel Prince Harry’s Bacon genoemd. Waarom noemt men dit eigenlijk zo? De hertog van Sussex was 8 jaar oud toen hij een bezoekje bracht aan Disneyland. Hier at hij heerlijke bacon, waardoor hij besloot om aan de chef te vragen hoe hij dit bereidde. Vervolgens werd het een dingetje bij de royal family om de spek zo te bereiden!

Ga jij je spek straks ook op deze manier bereiden? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook