Afvallen door niets te doen? Probeer dit dieet!

Wil je graag afvallen, maar wil je hier niet al te veel voor doen? Dan kun je dit wonderdieet proberen!

Veel mensen willen graag een aantal kilo’s verliezen. Je kunt natuurlijk gezond eten en je kunt naar de sportschool gaan. Dat zal er al voor zorgen dat je de nodige kilo’s verliest. Echter vinden veel mensen het niet leuk om naar de sportschool te gaan. Wist je dat dit ook helemaal niet hoeft? Je kunt namelijk ook dit dieet proberen. We noemen dit het Relax-dieet.

Het dieet

Detoxcoach Jacqueline van Lieshout schreef Het Relax Dieet. Dit boek stimuleert je vooral om het wat rustiger aan te doen. Je bent moe en kapot als je alleen maar ‘moet’. Je maakt jezelf wijs dat je een bootcamp moet doen en je moet maar voldoende eiwitten binnenkrijgen. Dat zorgt voor oververmoeidheid en veel prikkels. Je kunt dan ook helemaal niet goed sporten. Waarom zijn we hier zo erg mee bezig en waarom gunnen we onszelf geen rust? Je kunt je beter goed voelen om vervolgens te gaan bewegen! Dat is de gedachtegang achter het boek van Jaqueline van Lieshout.

Luister naar je lichaam

Volgens Jacqueline is het belangrijk dat je in eerste instantie naar je lichaam luistert. Geef je lichaam eerst de rust die het nodig heeft. Vervolgens blijf je vanzelf wel afvallen. Gun je lichaam rust met behulp van de volgende tips.

Uitrusten

Als je een goede nachtrust hebt val je al snel af. Je spieren worden namelijk alleen opgebouwd als je ook goed rust. Verbranden van vet kan dus alleen met een goede nachtrust. Zorg ervoor dat je op tijd op bed gaat en zorg ervoor dat je zo’n zeven tot acht uur slaap krijgt. Slaaptekort heeft op lange termijn een negatieve invloed op je lichaam.

Rustig eten

Misschien voel je je wel schuldig als je iets eet. Je kijkt ondertussen filmpjes en je zit op je telefoon. Je bent eigenlijk altijd met iets anders bezig. Het is tijd om hiermee te stoppen. Zorg ervoor dat je echt bezig bent met eten. Je eet namelijk veel te snel en veel te veel als je afgeleid bent. Concentreer je daarom op het eten en op niets anders.

Maak je niet zo druk

Onze levens zitten vol met dingen die allemaal moeten. Je moet naar werk of school en je moet ook je huis schoonmaken. Zorg er echter ook voor dat je dingen voor jezelf doet. Blijf ook leuke dingen doen met je vrienden, familie en partner. Doe daarom ook eens helemaal niets! Staar eens voor je uit en geniet van de rust. Dat komt je gezondheid en je dieet ten goede.

Conclusie

Het advies is dus: zorg ervoor dat je je lichaam eerst rust gunt voordat je aan de slag gaat met een dieet of sporten. Je zult merken dat de kilo’s er zodoende al afvliegen. Diëten en sporten wordt daardoor ook veel gemakkelijker.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook