Hier kun je je blender óók allemaal voor gebruiken

Je kunt natuurlijk smoothies maken in je blender, maar je kunt ook deze heerlijke recepten eens proberen. Smullen maar!

Veel mensen hebben een blender in huis. Het apparaat wordt in de meeste huishoudens maar zelden gebruikt. Je koopt zo’n apparaat met een goed voornemen: de volgende ochtend wil je een heerlijke smoothie maken. Na een paar dagen vind je het schoonmaakwerk niet meer zo prettig en kies je toch maar weer voor een ouderwets bakje koffie.

De blender raakt daarmee in veel huishoudens uit de gratie. Het apparaat belandt ergens achterin de kast en wordt een tijdje niet meer gebruikt. Dat is natuurlijk zonde, want je kunt namelijk een flink aantal gerechten klaarmaken in een blender.

Een blender is daarmee veelzijdiger dan je denkt. Zo kun je er talloze recepten mee bereiden. Hieronder volgt een overzicht met enkele leuke recepten.

Omeletje

Wil je graag een luchtige omelet maken? Dan kun je het ei en de melk goed kloppen in een blender. Je zult niet langer een verzuurde arm krijgen als je je blender gebruikt. Voeg twee eitjes en een scheutje melk toe aan de blender. Voeg eveneens een beetje zout en peper toe en mix het geheel door elkaar totdat er grote luchtbellen aan de oppervlakte tevoorschijn komen. Dit proces duurt circa vijf seconden en je kunt het mengsel vervolgens toevoegen aan een pan. Je kunt nu de lekkerste omelet ooit maken!

Slagroom

Heb je geen mixer voor handen? Geen probleem, want je kunt namelijk ook slagroom kloppen met behulp van je blender. Binnen slechts 15 seconden tijd is je slagroom klaar.

Koffie

Verse koffiebonen zijn natuurlijk het allerlekkerste. Als je geen bonenmaler hebt wordt het natuurlijk lastig om deze koffie te maken. Je bent dan dus aangewezen op filterkoffie. Of toch niet? Je kunt de bonen ook zelf maken in een blender. Op die manier kan jij ook genieten van verse bonenkoffie.

Tomatensaus

Er is niets zo lekker als eigengemaakte tomatensaus. Meng daarom gekookte en gekruide tomaten in een blender. Voeg vervolgens een scheutje olijfolie toe met een lepel mascarpone. Deze tomatensaus is echt overheerlijk.

Pesto

Je kunt ook een zelfgemaakte pesto bereiden in een blender. Voeg twee tenen knoflook, een handjevol pijnboompitten, olijfolie, een handjevol verse basilicum en een handjevol Parmezaanse kaas toe aan de blender. Meng het goedje vervolgens door elkaar en je maakt zodoende de lekkerste pesto ooit!

Ga jij een van de bovenstaande recepten ook eens bereiden? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook