Frietjes uit de oven: is dit gezonder dan uit de frituurpan?

Is het beter om frietjes uit de oven te consumeren dan uit de frituurpan? Het antwoord lees je in dit artikel.

Iedereen weet dat frietjes, frikadellen, kroketten en bamihapjes niet de meest gezonde etenswaren zijn. Toch wil je ook weleens iets ongezonds eten. Af en toe mag je jezelf ook best weleens trakteren. Je kunt dan kiezen voor een snack uit de frituurpan, maar je kunt ook een snack bereiden in de oven. Wat is de betere keuze?

Calorieën

Als je naar de hoeveelheid calorieën kijkt zullen er weinig verschillen zitten tussen de oven- en frituursnacks. Een ovenkroket en ovenfriet bevatten zelfs meer koolhydraten, omdat het daarmee namelijk ook krokant wordt in de oven. Ovensnacks zijn minder vet en beschikken over minder verzadigde vetten. Dat heeft ermee te maken dat deze snacks in de frituurpan worden doordrenkt met vet.

Gezonde keuze

Verscheidene mensen denken dat friet uit de oven dus de beter keuze is. Toch is dat niet waar. In feite maakt het dus niet uit welke variant je consumeert. Friet uit de oven zorgt in ieder geval voor minder sterke geuren in huis. Bovendien heb je simpelweg geen frituurpan in huis nodig. Eventueel kun je ook kiezen voor frietjes uit de Airfryer. Daarmee bespaar je namelijk wel calorieën: zo’n 45 calorieën per 100 gram minder.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook