Deze oliebollentaart kun je klaarmaken in de Airfryer!

Misschien heb je het nog wel nooit in je leven gehad: een oliebollentaart. Deze heerlijke en unieke taart kun je gemakkelijk bereiden in de Airfryer!

Oliebollen zijn natuurlijk ontzettend lekker. Je kunt het vooral eten gedurende de wintermaanden. Ook de wafels en appelflappen zijn dan weer volop verkrijgbaar. Taart is natuurlijk ook lekker, dus waarom zou je deze twee niet met elkaar combineren? Je kunt namelijk een oliebollentaart maken. Daarvoor heb je wel een Airfryer nodig.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Oliebollenmix van Koopmans;
  • 1 appel bloem;
  • Handjevol rozijnen;
  • Poedersuiker;
  • Water;
  • Theelepel kaneel.

Bereidingswijze oliebollentaart

Je kunt dit recept erg eenvoudig bereiden. Maak de oliebollenmix in een beslagkom klaar. Daarvoor kun je de instructies volgen op de verpakking. Snijd vervolgens de appel in stukjes. Bestrooi dit aan alle kanten met bloem. Pak de kom met oliebollenbeslag en voeg hier een handjevol rozijnen, een theelepel kaneel en stukjes appel aan toe. Roer het geheel en laat dit vervolgens een half uurtje rusten met een theedoek op de bovenkant.

Bekleed een bakvorm met bakpapier en vet deze vervolgens in. Vul de bakvorm met de oliebollenvulling en voeg deze aan de oven toe. Bak deze 40 minuutjes op 160 graden Celsius in de voorverwarmde airfryer.

Na 40 minuten kun je met behulp van een satéprikker nagaan of de taart zo goed is. Als je de satéprikker er schoon uithaalt betekent dit dat je taart goed is. Je kunt de oliebollentaart dan uit de Airfryer halen en laten afkoelen. Strooi er een beetje poedersuiker overheen en je kunt ervan smullen!

Lijkt jou dit ook een lekkere taart en ga jij dit binnenkort ook eens maken? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie!

Anderen lazen ook