Deze pepernotencake is echt om te smullen

Ben jij ook zo dol op pepernoten? Dan moet je deze overheerlijke pepernotencake echt eens proberen.

Voordat Sinterklaas is het land komt zijn de pepernoten alweer op grote schaal verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten. Pepernoten zijn natuurlijk erg lekker. Ook de andere artikelen die weer in de winkels komen zijn erg lekker. Je kunt hierbij denken aan gevulde speculaas of kruidnootjes. Als je eens wilt experimenteren met pepernoten kun je deze overheerlijke pepernotencake maken. Je kunt dit eenvoudig en snel bereiden en het is echt om te smullen.

Wat heb je nodig?

Voor dit pepernotenrecept heb je volgende ingrediënten nodig:

  • 250 gram cakemeel;
  • 200 gram witte basterdsuiker;
  • 200 gram roomboter;
  • 3 (medium) eieren;
  • 75 gram amandelschaafsel;
  • 100 gram pepernoten;
  • 1 eetlepel speculaas/koekkruiden.

Bereidingswijze pepernotencake

Je kunt deze pepernotencake ontzettend eenvoudig bereiden. Zorg er als eerste voor dat je de oven voorverwarmd op 160 graden Celsius. Vet een cakevorm in met boter en bloem. Pak een kom en voeg hier de boter en basterdsuiker aan toe. Roer dit tot een schuimig geheel. Een voor een kun je de eieren toevoegen aan de kom. Mix dit tot een romig geheel. Roer nu ook de speculaas/koekkruiden door het beslag. Nadien kun je de pepernoten toevoegen aan de kom. Voeg het beslag nu in de cakevorm en strooi hier het amandelschaafsel overheen. Aan de bovenkant kun je nog wat extra pepernootjes toevoegen. De cake kun je vervolgens klaarbakken in de voorverwarmde oven. Stel het programma in op 60 á 70 minuten. Nadien kun je van je heerlijke pepernoten cake genieten. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook