Zo maak je je eigen overheerlijke roti

Vind jij roti ook zo lekker en wil je het dit keer graag helemaal zelf maken? Probeer dit handige recept.

De meeste Nederlanders maken roti door middel van het welbekende pakje van Knorr. Toch kun je roti nog veel lekkerder maken met behulp van dit recept. Dit smaakvolle gerecht moet je echt eens proberen.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

Voor de kip:

 • 400 gram kipfilet;
 • 1 teentje knoflook;
 • 1 ui;
 • 1/2 theelepel tomatenpuree;
 • 1/2 kopje water;
 • 1-2 maggiblokjes;
 • 4 eetlepels olie.

Voor de aardappels en sperziebonen:

 • 200 gram sperziebonen;
 • 3 grote aardappelen;
 • 1/2 teentje knoflook;
 • 1 maggiblokje
 • 1/2 ui;
 • 1/2 theelepel tomatenpuree;
 • 1/2 kopje water;
 • 2-3 eieren;
 • 2-3 rotivellen.

Bereidingswijze kip

Snijd de kip in blokjes, snipper de uien en pers het teentje knoflook. Pak vervolgens een pan en fruit de ui hierin. Voeg nadien de knoflook toe en bak dat eventjes mee. Je kunt nu de tomatenpuree toevoegen en dit goed door de pan roeren. Voeg ook masala toe en laat dit even meebakken. Stop nu de kip in de pan en bak dit op hoog vuur bruin en gaar. De bouillonblokjes kun je nu toevoegen aan de pan en dit voor de helft vullen met water. Stop de deksel op de pan en draai het vuur vervolgens laag. Laat het zo’n 30 minuten stoven. Ondertussen kun je de eieren koken in een steelpan met een snufje zout.

Bereidingswijze aardappels

Vervolgens kun je aan de slag met de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd dit in blokjes. Snipper de ui, pers de knoflook en bak dit vervolgens in de pan met een beetje olie. Voeg nu de tomatenpuree toe en roer het geheel goed door elkaar. Ook hier kun je masala aan toevoegen. Bak dat eventjes mee en voeg dan ook de aardappelblokjes toe. Je kunt nu water toevoegen aan de pan tezamen met de bouillonblokjes. Laat het eventjes stoven totdat de aardappels bijna gaar zijn. Voeg de sperziebonen toe aan de pan en kook dit zo’n tien minuutjes mee. Serveer de aardappels en sperziebonen met de kip, het heerlijk gekookte eitje en uiteraard de verse roti. Smullen maar.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook