Smullen maar: romige champignonsoep met witte wijn

Wil je graag een heerlijke soep maken én wil je hier ook graag witte wijn aan toevoegen? Probeer dan deze romige champignonsoep maar eens.

Een heerlijke warme soep is zo nu en dan wel zo prettig om te eten. Deze romige champignonsoep met witte wijn is een ideaal recept. Het is een erg lekker recept, maar niet bepaald een goed idee voor mensen die op dieet zijn. Erg vetarm is het namelijk niet, maar het is de calorieën zeker waard.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 4 eetlepels boter;
 • 1 eetlepel olie;
 • 2 gele uien, gesnipperd;
 • 4 teentjes knoflook, geperst;
 • 750 gram champignons of paddenstoelenmix, in plakken gesneden;
 • 4 theelepels verse tijm, gesneden;
 • 120 milliliter (droge) witte wijn;
 • 6 eetlepels bloem;
 • 960 milliliter sterke bouillon;
 • 240 milliliter slagroom;
 • Snufje zout en peper naar smaak;
 • Verse peterselie, fijngesneden.

Bereidingswijze romige champignonsoep met witte wijn

Voeg de boter en olie toe aan een grote pan en zet dit op middelhoog vuur. Je kunt de uitjes toevoegen en deze zo’n twee tot drie minuten sauteren. Voeg nadien ook de knoflook toe en bak dit ook een minuutje mee. Nadien kun je champignons en de tijm toevoegen en dit vijf minuten meebakken. Vervolgens schenk je de wijn erbij en laat je dit weer drie minuten koken. Voeg nu de bloem toe en bak dit twee minuten mee.

Vervolgens kun je de bouillon erbij gieten. De soep kun je nu aan de kook brengen. Laat de soep nu zo’n tien tot vijftien minuten op middelhoog vuur staan. Zorg ervoor dat je de pan met soep met enige regelmaat roert.

Nadien kun je de soep op laag vuur zetten. Schenk de slagroom erbij. Wil je liever een iets minder vette soep? Dan kun je er ook voor kiezen om de slagroom voor de helft te vervangen door melk. Je gebruikt in dat geval dus 120 milliliter melk en 120 milliliter slagroom in plaats van 240 milliliter slagroom. Laat de soep nog eventjes op het vuur staan.

Je kunt de soep nog op smaak brengen met een beetje zout, peper en peterselie. De soep kun je vervolgens serveren met wat extra peterselie en je kunt er direct van smullen!

Wil je liever een video bekijken van de bereidingswijze? Bekijk de bereidingswijze in slechts 2,5 minuut in de onderstaande video:

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook