Gemakkelijk recept: de Mexicaanse enchilada ovenschotel

Wil je graag een heerlijk Mexicaans recept bereiden, maar wil je niet al te lang in de keuken staan? Probeer de enchilada ovenschotel!

Ben jij ook zo dol op Mexicaans eten, maar wil je niet prutsen met taco’s, burrito’s of enchilada’s? Dan is dit het ideale recept voor jou. Je kunt namelijk een heerlijke Mexicaanse enchilada ovenschotel maken. Dit recept kun je gemakkelijk bereiden en je kunt je alvast voorbereiden op een heerlijke maaltijd. Hieronder volgt de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram rundergehakt;
  • 1 medium ui, gesnipperd;
  • 1/2 theelepel peper;
  • 1 eetlepel chilipoeder;
  • 225 gram tomatensaus;
  • 4 tortilla’s;
  • 2 eetlepels smeerbare boter;
  • 100 gram olijven, in plakjes;
  • 150 gram geraspte kaas;
  • 120 milliliter water.

Bereidingswijze Mexicaanse enchilada ovenschotel

Je kunt dit recept, zoals gezegd, erg eenvoudig bereiden. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg er als eerste voor dat je de oven voorverwarmd op 200 graden Celsius.

Pak nu een pan en voeg hier een scheutje olie aan toe. Voeg het rundergehakt met de ui toe aan de pan. Zorg ervoor dat je het rundergehakt goudbruin en gaar maakt. Laat het vervolgens een beetje uitlekken zodat het overtollig vet verdwijnt. Voeg vervolgens peper, chilipoeder en tomatensaus toe.

De tortilla’s kun je insmeren met een beetje boter. Snijd de tortilla vervolgens in vieren. Vet een ovenschaal in en bedek deze met de beboterde kant naar beneden. Verdeel vervolgens steeds een beetje van het gehaktmengsel over de ovenschaal. Je kunt vervolgens een laagje olijven toevoegen en tot slot nog de geraspte kaas. Herhaal de lagen driemaal.

Je hoeft nu alleen nog maar een beetje water over de ovenschaal heen te gieten. Stop de schaal vervolgens 25 minuten in de oven en je kunt er nadien van genieten. Je kunt het gerecht serveren met sla, koriander, tomaat én zure room. Smullen maar.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook