De kiwi is de groene kampioen onder het fruit!

Wist je dat een kiwi bomvol vitamines zit? In dit artikel lees je over de voordelen van deze heerlijke fruitsoort.

Een kiwi wordt ook wel een vitaminebommetje genoemd. Dat is natuurlijk niet voor niets, want het is de groene kampioen onder het fruit. Deze fruitsoort heeft bijzonder veel positieve eigenschappen en uiteraard lees je daar meer over in dit artikel.

Vitamine C

De kiwi zit vol met vitamine C. De meeste mensen denken dat sinaasappels de meeste vitamine C bevatten, maar dat blijkt dus toch niet zo te zijn. 85 procent van de aanbevolen hoeveelheid vitamine C zit binnenin je kiwi! Als je elke dag een kiwi eet ben je dus al hard op weg om de 100 procent te halen.

Geen vet

Een kiwi bevat helemaal geen vet. Als je wilt letten op je vetinname kan een kiwi dus helemaal geen kwaad. Je kunt gerust een kiwi opeten zonder dat je daarover hoeft na te denken. Wel zo fijn.

Vezels

Kiwi’s bevatten ook ontzettend veel vezels. Dat is weer goed voor je stoelgang en je darmstelsel. Kiwi’s bevatten zelfs meer vezels dan muesli én dat is natuurlijk wel erg prettig.

Combinatie van voordelen

Wist je dat je ook een mooie huid krijgt van kiwi’s? En dan bedoelen we de binnenkant! Kiwi’s zitten namelijk boordevol vitamines, mineralen en ook kalium, calcium, ijzer en magnesium. Je hebt alleen nog maar een beetje vitamine B nodig en je bent helemaal klaar. Het helpt bovendien ook tegen stress en het verbetert je bloedcirculatie.

Weinig invloed op je bloedsuiker

Kiwi’s hebben weinig invloed op je bloedsuiker en is daarmee de gezonde keuze als je last hebt van diabetes.

Ogen

Een kiwi bevat een natuurlijk stofje waardoor je ogen minder hard achteruitgaan. Als je ouder wordt zal je dus minder snel last hebben van je ogen.

Verbeterd immuunsysteem

Je immuunsysteem verbetert ook flink als je met enige regelmaat kiwi’s consumeert. De kleine vitaminebom vecht tegen bacteriën en gaat virussen tegen. Je wordt dus minder snel ziek als je kiest voor dit heerlijke fruitje.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Ga jij nu ook vaker kiwi’s eten? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook