Recept: de gezonde versie van spaghetti met gehaktballen!

Wil je graag spaghetti met gehaktballen eten, maar wil je niet al te veel calorieën binnenkrijgen? Probeer dan dit heerlijke recept.

Je wilt natuurlijk een lekkere avondmaaltijd op tafel zetten, maar je wilt ook niet te veel aankomen. Gelukkig kun je nu deze gezonde versie van spaghetti met gehaktballen maken. Deze pasta smaakt bijzonder goed en is laag in koolhydraten.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig (op basis van 4 tot 6 personen):

  • 2 eetlepels olijfolie;
  • 1/2 gele ui, gesnipperd;
  • 1 teentje knoflook, geperst zout en peper;
  • 650 milliliter tomatensaus;
  • 500 gram mager rundergehakt, gekruid en in balletjes gedraaid;
  • 400 gram courgettespaghetti;
  • Parmezaanse kaas.

Bereidingswijze spaghetti met gehaktballen

Je kunt dit recept erg eenvoudig bereiden in slechts een half uurtje tijd. Verhit de olie in een koekenpan en breng dit vervolgens op smaak met zout en peper. Bak het het circa vijf minuutjes en blijf het vervolgens roeren. In een andere pan kun je de gehaktballetjes klaarmaken. Bak de gehaktballetjes in circa vijf minuutjes.

Voeg de tomatensaus toe aan de pan waar je ook de ui in bakt. Roer het geheel goed door elkaar en verwarm dit circa 12 tot 15 minuutjes totdat de gehaktballetjes gaar zijn én totdat de saus goed is ingedikt. Nadien kun je de courgettespaghetti toevoegen aan de pan en dit goed door de saus heen roeren. Verwarm dit vijf minuutjes totdat de courgette zachter wordt. Je kunt de spaghetti met gehaktballen nu serveren met Parmezaanse kaas. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook