Recept: romige pompoen-tomatensoep met basilicum (zonder vet)

Vind jij het op zijn tijd ook erg lekker om een romige soep te eten? Dan moet je deze romige pompoen-tomatensoep met basilicum echt eens proberen!

Zo nu en dan is een romig soepje ontzettend lekker. Room is echter niet bepaald gezond en daarom moet je dat natuurlijk niet te vaak eten. Je kunt natuurlijk niet iedere dag maar sla blijven eten en daarom is het wel zo fijn als je eens wat anders kunt eten. Deze romige pompoen-tomatensoep met basilicum is niet vettig en daarmee dus ook zeker een aanrader.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 8 tomaten, in kwarten;
  • 1 kleine biologische pompoen, in stukjes gesneden en de pitten verwijderd;
  • 1 liter groentebouillon;
  • 1 ui, versnipperd;
  • 1 teentje knoflook, in kleine stukjes gesneden;
  • 1 flinke hand basilicumblaadjes;
  • 1 eetlepel olijfolie;
  • Zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze romige pompoen-tomatensoep met basilicum

Je kunt deze romige pompoen-tomatensoep met basilicum bijzonder eenvoudig bereiden. Zet een grote soeppan op middelhoog vuur en verwarm dit met een scheutje olijfolie. Voeg de knoflook en de ui hieraan toe en fruit dit in de pan.

Voeg nadien de pompoenstukken en de tomatenpartjes toe aan de pan. Schenk de groentebouillon er ook direct bij. Wacht totdat de bouillon kookt en zet het vuur nadien iets lager. Laat de soep nu circa 15 minuutjes pruttelen. Na een kwartiertje kun je controleren of de pompoenstukken zacht zijn. Als het vrij grote pompoenstukken zijn kan het zijn dan het iets langer duurt van 15 minuten. Is de pompoen nog enigszins hard? Laat het dan eerst nog even opstaan.

Gebruik vervolgens een staafmixer om de soep te pureren. Dat zal zorgen voor een romige soep. Nadien kun je een handjevol basilicum toevoegen. Pureer de soep nogmaals zodat ook de basilicum fijn wordt. Van tevoren kun je de soep even proeven en eventueel nog wat peper en zout naar smaak bijvoegen. Je kunt de soep vervolgens direct serveren. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook