Recept: hamburger met uitjes en jus

Wil je graag een heerlijke hamburger met uitjes en jus eten? Dan kun je dit recept gebruiken!

Een heerlijke hamburger is op zijn tijd natuurlijk bijzonder lekker. Deze variant met uitjes en jus is ook echt om te smullen. Je kunt dit recept erg eenvoudig bereiden en het is ook zeker een unieke burger!

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 500 gram rundergehakt;
 • 1 ei;
 • 50 gram broodkruimels;
 • Snufje peper;
 • 1/2 theelepel zout;
 • 1/2 theelepel uienpoeder;
 • 1/2 theelepel knoflookpoeder;
 • 1 eetlepel olie;
 • 1 ui, in ringen;
 • 2 eetlepels bloem;
 • 240 ml runderbouillon;
 • 1 eetlepel sherry;
 • 1/2 theelepel zout.

Bereidingswijze hamburger met uitjes en jus

In een grote kom kun je het gehakt, ei, broodkruimels, peper, zout, uienpoeder en knoflookpoeder stoppen. Kneed het geheel goed door elkaar en maak er vervolgens acht ballen van. Druk de gehaktballen plat tot hamburgers. Verhit nu een scheutje olie in een koekenpan door dit op middelhoog vuur te zetten.

Frituur de uienringen in de pan zodra de olie heet wordt. Voeg de hamburgers vervolgens toe. Bak de burgers circa vier minuten per kant en zorg ervoor dat deze goed gaar worden. Haal de burgers vervolgens uit de pan en dek deze af, zodat de burgers wel lekker warm blijven.

Strooi bloem over de uien in de pan. Roer dit door elkaar en voeg steeds een beetje bouillon en sherry toe. Je kunt het mengsel op smaak brengen met een beetje zout. Laat het circa vijf minuutjes pruttelen op middelhoog vuur. Dat zal ervoor zorgen dat de jus lekker dik wordt. Het vuur kan je nu lager draaien en je kunt de burgers er weer aan toevoegen. Laat de hamburgers nu circa 15 minuutjes sudderen in de jus. Nadien kun je de hamburgers serveren met groenten en aardappels of rijst. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook