Kaneel is een heerlijke toevoeging aan je eten én is ook erg gezond!

Kaneel is een heerlijke toevoeging aan je eten en is ook nog eens erg gezond. In dit artikel lees je over de tien gezondheidsvoordelen!

Iedereen kent de specerij kaneel wel. Zo is er bijvoorbeeld kaneelthee, maar ook kun je kaneel gebruiken als smaakmaker voor je eten. Het is niet alleen erg lekker, maar het is ook nog eens gezond. Hieronder lees je over de gezondheidsvoordelen van kaneel.

Lager cholesterolgehalte

Kaneel zorgt voor een lager cholesterolgehalte. Als je iedere dag een half theelepeltje kaneel toevoegt aan je eten of drinken kun je het slechte cholesterol in je bloed verlagen.

Hogere lichaamstemperatuur

Drink je een beker chocolademelk met wat kaneel? Dan stijgt je lichaamstemperatuur. Je zult het dus veel warmer van binnen krijgen en dat is natuurlijk ideaal als je het koud hebt. Gedurende de wintermaanden is dat vooral erg fijn.

Stabiliseert de bloedsuikerspiegel

Kaneel zorgt er ook voor dat je bloedsuikerspiegel wordt gestabiliseerd. Dat is vooral goed voor mensen met diabetes.

Antibacteriële werking

Heb je last van keelpijn, vastzittende hoest of verkoudheid? Dan kun je kaneelthee maken met een schepje honing. Je zult merken dat dit wonderen doet. Ook werkt dit goed tegen een zeer keel.

Hoofdpijn

Heb je de laatste tijd vaak last van hoofdpijn? Kaneel heeft een bloedverdunnende werking waardoor je sneller van je hoofdpijn af bent.

Bloedverdunnende werking

Aangezien kaneel een bloedverdunnende werking heeft voorkomt dit bloedklontjes. Dat verlaagt de kans op onder andere trombosebeen en longembolie.

Afvallen

Je kunt ook gemakkelijker afvallen als je elke dag een beetje kaneel binnenkrijgt. Kaneel stilt de honger waardoor je minder snel naar voedsel grijpt.

Frisse adem

Je krijgt ook een frisse adem van kaneel! Gorgel simpelweg met wat kaneelwater en je zult merken dat alle nare geurtjes als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Verbeterd geheugen

Ben je de laatste tijd een beetje vergeetachtig? Een kopje kaneelthee kan echt wonderen doen. Je zult merken dat je minder vergeetachtig bent: een verbeterd geheugen dus!

Wel is het belangrijk om te weten dat té veel kaneel niet goed voor je is. Dat is helemaal het geval wanneer je medicatie hebt, zoals bijvoorbeeld antibiotica of bloedverdunners. Als je medicatie gebruikt is het dus raadzaam om eerst te overleggen met je huisarts.

Vind jij dit ook een interessant artikel en ga jij nu ook meer kaneel gebruiken? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook