Spruitjes in Alfredosaus: smullen maar!

Zelfs als je niet van spruitjes houdt zal je het nu lekker vinden! De Alfredosaus maakt spruitjes lekker dan ooit tevoren.

Veel mensen zijn dol op spruitjes, terwijl anderen hier helemaal niets van moeten hebben. Ben jij iemand die graag spruitjes eet en wil je iemand anders ervan overtuigen dat dit echt wel lekker is? Serveer de spruitjes dan eens met Alfredosaus. De spruitjes drijven dan in een heerlijke romige saus en dat maakt het bijzonder lekker. Je kunt nog wat spekjes en Parmezaanse kaas toevoegen om het helemaal compleet te maken. Dit is erg lekker en daarmee een absolute aanrader.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 170 gram spekreepjes;
  • 450 gram spruitjes;
  • 1 teentje knoflook;
  • 360 milliliter slagroom;
  • 1 eetlepel citroensap;
  • 50 gram Parmezaanse kaas;
  • Zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze spruitjes in Alfredosaus

Je kunt dit recept vrij eenvoudig bereiden. Pak als eerste een braadpan en zit dit op middelhoog vuur. Voeg de spekreepjes daaraan toe en bak deze zo bruin als je dat zelf wilt. Haal de spekjes met een schuimspaan uit de pan en leg deze eerst aan de kant.

Haal nu de kroontjes van de spruitjes af en snijd de spruitjes doormidden. Was de groente vervolgens grondig. Voeg dit vervolgens toe aan de pan waar je de spekjes ook in bakt. Je hoeft geen olie toe te voegen aan de pan, omdat de spekjes al voldoende zorgen voor vettigheid. Bak de spruitjes circa acht tot negen minuten in de pan. Zorg ervoor dat je een deksel bovenop de pan zet. Wel is het belangrijk om met enige regelmaat te roeren zodat je voorkomt dat het aanbrandt.

Zodra de spruitjes beetgaar zijn kun je de knoflook toevoegen. Gebruik daarvoor een knoflookpers of zorg ervoor dat je de knoflook van tevoren snijdt. Bak de knoflook circa een minuutje mee. Voeg ook de slagroom toe en breng het vervolgens aan de kook.

Zodra de slagroom begint te pruttelen kun je ook het citroensap en de kaas toevoegen aan de pan. Zorg ervoor dat je alles door elkaar mengt en proef of de saus zo naar wens is. Eventueel kun je er nog een beetje zout aan toevoegen als je dat graag wilt. Laat het nog even doorkoken zodat de kaas ook smelt. Nadien kun je het van het vuur halen.

Als laatste kun je de spekreepjes toevoegen en alles door elkaar roeren. Serveer je spruitjes nu in de Alfredosaus met een stukje vlees en aardappels of rijst. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook