Recept voor tiramisushi: ga jij het proberen?

Tiramisu en sushi zorgen samen voor de combinatie tiramisushi. Je kunt het nu ook zelf maken met behulp van dit uitgebreide recept.

Enigszins vreemde combinaties komen steeds vaker voor. Zo bestaat er tegenwoordig al een tacopizza, maar ook kun je kiezen voor croissushi. De smaakcombinaties zijn daarmee eindeloos, maar het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Misschien is de combinatie tiramisu en sushi wel iets voor jou! Hieronder volgt de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

Voor de cakerol

 • 120 milliliter bloem;
 • 30 gram + 1 eetlepel cacao;
 • 1/4 theelepel bakpoeder;
 • 3 grote eieren 100 gram suiker;
 • Snufje zout;
 • 2 eetlepels;
 • 2 eetlepels boter;
 • 1 eetlepel water poedersuiker.

Voor de vulling

 • 225 gram mascarpone;
 • 1 eetlepel poedersuiker;
 • 1 eetlepel Marsala wijn.

Voor de dipsaus

 • 120 milliliter slagroom 35%;
 • 1 eetlepel maissiroop;
 • 1 eetlepel cacao;
 • 115 gram pure chocolade, in stukjes;
 • 3 eetlepels hete espresso;
 • 2 eetlepels boter;
 • 2 eetlepels rum;
 • Snufje zout.

Bereidingswijze tiramisushi

Wil je graag tiramisushi maken? De bereidingswijze is erg uitgebreid. Hieronder volgt de bereidingswijze per ‘onderdeel’ (cakerol, vulling en dipsaus).

De cakerol

Voorverwarm de oven op 175 graden Celsius en vet een bakvorm van 9×13 centimeter in met boter of bakspray. Bekleed dit ook met bakpapier.

Zeef de cacao, bloem en het bakpoeder in een kom en zet dit nadien aan de kant. De eieren en de suiker kun je samen kloppen in een (metalen) kom. Zet deze kom op een pan met kokend water. Het is belangrijk dat de kom op de rand van de pan blijft hangen. Verhit dit een aantal minuten en blijf ondertussen de eieren opkloppen. Zorg ervoor dat er een dik mengsel ontstaat.

Giet het eimengsel vervolgens in de kom van een mixer. Voeg ook een snufje zout toe. Mix dit een aantal minuten op de hoogste stand. Dit zal er ook voor zorgen dat het mengsel afkoelt en in volume zal het verdriedubbelen. Je kunt dit eimengsel nadien mengen met het bloemmengsel.

Combineer de gesmolten boter met het water en voeg dat eveneens aan het deeg toe. Dit mengsel kun je nu in de ingevette bakvorm gieten. Strijk het glad. Plaats de bakvorm nadien acht tot tien minuten in de oven. De cake is klaar zodra het midden van de cake terugveert als je er met je vingertop op drukt.

Haal de bakvorm uit de oven en laat het een aantal minuutjes afkoelen. De cake kun je uit de vorm halen en dit op een stukje bakpapier leggen, welke is bestrooid met poedersuiker. Voorzichtig kun je het bakpapier van de onderkant van de cake afpellen. In de lengte kun je de cake in tweeën snijden. Dat zal zorgen voor twee smalle rechthoeken. Schuif dit uit elkaar en zorg ervoor dat iedere cake-rechthoek op zijn eigen stuk met poedersuiker ligt. Je kunt dit nu eerst aan de kant zetten, want we gaan nu verder met de vulling.

De vulling

Voeg alle ingrediënten voor de vulling toe aan een kom. Mix dit vervolgens tot een glad geheel. Wel is het belangrijk dat je niet te lang met elkaar mixt, want dat zal ervoor zorgen dat het een waterig mengsel wordt. Pak de cakestukken erbij en smeer op ieder stuk een laagje van de mix. Met behulp van het bakpapier kun je de rechthoeken vanaf de lange kant oprollen. Leg dit nadien minimaal een uur in de koelkast. Zorg ervoor dat het goed opgerold blijft. Je kunt het dus eventueel ergens tegenaan leggen. Ondertussen kun je aan de slag met dipsaus.

De dipsaus

Voeg de slagroom, cacao en maissiroop toe in een steelpan. Verhit dit op middelhoog vuur, zodat het kan gaan pruttelen. Voeg de chocolade in een metalen kom en giet hier hete espresso overheen. Roer het geheel door elkaar totdat de chocolade gesmolten is. Dat zal zorgen voor een glad geheel. Voeg nu de boter, het zout en de rum toe en roer het door elkaar. Als je het gerecht gaat serveren kun je de cakerollen uit de koelkast halen. Snijd deze in plakjes van circa vijf centimeter dik. Je kunt het nu serveren met de heerlijke dipsaus. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook