Romige risotto met geitenkaas en zongedroogde tomaten

Risotto is op zijn tijd ontzettend lekker. Probeer daarom dit recept en bereid deze romige risotto met geitenkaas en zongedroogde tomaten!

Risotto is een bijzonder gerecht dat vooral bekendstaat vanwege de romige textuur. Dat is dan ook de reden waarom wij hier zo dol op. Wil je graag kiezen voor comfortfood? Dan is dit recept zeker een goede keuze. Als je dol bent op romig eten is dit echt een recept voor jou. Hieronder volgt een overzicht met de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 2 eetlepels (olijf)olie;
 • 1 grote ui, fijngesneden;
 • 1 grote stengel selderij, fijngesneden;
 • Peper en zout;
 • 1 1/4 liter groentebouillon;
 • 350 gram risottorijst;
 • 200 milliliter droge witte wijn;
 • 25 gram Parmezaanse kaas;
 • 25 gram geraspte geitenkaas;
 • 100 gram zongedroogde tomaten, grofgesneden;
 • Handje rucola;
 • 200 gram verse geitenkaas (plakken);
 • Een paar blaadjes basilicum.

Bereidingswijze romige risotto met geitenkaas en zongedroogde tomaten

Pak een grote wokpan en verwarm hier een beetje olie in. Fruit vervolgens de ui en de selderij in de pan. Ook kun je er een snufje zout aan toevoegen. In een andere pan kun je de bouillon gieten. Zet dit op het vuur totdat dit begint te borrelen.

Voeg de rijst toe aan een wokpan en bak dit een tot twee minuten mee. Giet er vervolgens wijn bij en breng dit aan de kook. Zorg ervoor dat de wijn helemaal verdampt is. Schenk een kopje van de bouillon erbij en wacht totdat het helemaal is opgenomen voordat je nogmaals bouillon bijschenkt. Roer het geheel met enige regelmaat door en herhaal dit totdat alle bouillon in de rijst geabsorbeerd is.

Voeg nu de Parmezaanse kaas, geitenkaas, zongedroogde tomaten en rucola toe aan de risotto. Eventueel kun je nog wat peper en zout naar smaak toevoegen.

Besprenkel de schijfjes verse geitenkaas met wat olie. Leg dit op een stukje bakpapier en gril dit vijf minuutjes in de oven totdat deze goudbruin kleuren. Je kunt de risotto nu serveren met de gegrilde plakjes geitenkaas en paar blaadjes basilicum.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens maken? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook