Op zoek naar een natuurlijke ontstekingsremmer? Probeer deze voedingsmiddelen!

Gebruik je medicijnen als ontstekingsremmer? Dat hoeft wellicht niet (veel) langer, want je kunt ook gewoon deze voedingsmiddelen eten.

Medicijnen kunnen levens redden en verscheidene mensen slikken daarom ook elke dag medicijnen. Men grijpt maar al te graag naar pilletjes als er iets aan de hand is. Toch kun je soms ook gewoonweg op je eten letten. Wat kun je eten om een ontsteking zo snel mogelijk onder controle te krijgen?

Houd er rekening mee dat je de medicijnen vaak nog wel steeds moet slikken. Je kunt daar dus niet per direct mee ophouden als je de onderstaande voedingsmiddelen gaat eten. Raadpleeg eventueel je huisarts voor advies. Hieronder volgt een overzicht met natuurlijke ontstekingsremmers.

Paprika’s

Voornamelijk rode paprika’s zitten boordevol antioxidanten en vitamine C. De paprika is daarom ook een goede groente voor je gezondheid. Een paprika bevat bovendien ook nog eens capsaïcine, wat ontstekingen tegen kan gaan. Ook kan het de pijn van een ontsteking verlichten.

Peren

Peren zijn ook rijk aan vezels en worden daarom ook gezien als de perfecte vrucht om de bloeddruk te verlagen. Ook kun je het cholesterolgehalte laag houden als je deze fruitsoort eet. Volgens HLN is er een onderzoek dat aantoont dat de consumptie van peren de kans op hart- en vaatziekten verlaagt. Haal daarom maar eens een paar peren op uit de supermarkt!

Makreel

Er zijn voldoende mensen die eens per week een visje halen. De meeste mensen doen dit op vrijdag. Dat is ook helemaal geen slecht idee, want in makreel zitten namelijk verscheidene belangrijke vetzuren. Hierbij kun je denken aan omega 3. Deze vetzuren kunnen ontstekingen in het hele lichaam tegengaan en kunnen de ontsteking neutraliseren.

Granaatappelpitjes

Misschien heb je er nog nooit van gehoord: granaatappelpitjes. Deze zijn echter erg smakelijk en zijn een bron van antioxidanten. Volgens diverse experts zit er een bepaald component in de granaatappelpitjes, namelijk punicalagin, wat ontstekingen in het brein kan tegengaan.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook