Ben je dol op Amsterdamse koggetjes? Gebruik dit recept!

Ben jij ook erg dol op koggetjes, ook wel nougatines? Met behulp van dit recept maak jij je Amsterdamse koggetjes helemaal zelf.

Koggetjes kennen een ontzettend lange geschiedenis. Zo werden er in de jaren ’30 van de vorige eeuw zelfs wedstrijden georganiseerd voor het maken van nieuwe koekjes. De winnaar was het koggetje en sindsdien is het dus ook populair. Wil jij dit historische koekje zelf maken? Dan kun je het onderstaande recept gebruiken. Je hebt er slechts enkele ingrediënten voor nodig en het is echt om te smullen.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 115 gram roomboter;
  • 125 gram witte basterdsuiker;
  • 1/2 zakje vanillesuiker;
  • Snufje zout naar smaak;
  • 140 gram bloem;
  • 40 gram kristalsuiker.

Bereidingswijze Amsterdamse koggetjes

Je kunt deze Amsterdamse koggetjes erg eenvoudig bereiden. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg ervoor dat je bakplaat bedekt met bakpapier. Verwarm de oven vervolgens op 170 graden Celsius.

Spoel nu een steelpannetje om met water en voeg hier kristalsuiker aan toe. Laat de suiker vervolgens op laag vuur smelten. Giet karamel op de bakplaat en spreid het zo dun mogelijk uit. Laat het vervolgens afkoelen en breek het goedje dan in kleinere stukjes.

Klop de boter met de suiker en vanillesuiker in een kommetje. Zorg ervoor dat het lekker luchtig wordt. Daarmee wordt het ook lekker romig. Klop het ei er doorheen en zeef de bloem boven het mengsel. Met behulp van een spatel kun je ervoor zorgen dat het een glad mengsel wordt. Spatel vervolgens de karamelkruimels erdoor.

Voeg het deeg in een spuitzak met een ronde spuitmond. Spuit vervolgens doppen op bakpapier, uiteraard op een bakplaat. Je kunt de koekjes nu in de oven stoppen. 10 tot 15 minuten is voldoende (in een voorverwarmde oven). Laat de koekjes nadien nog eventjes afkoelen en je kunt ervan genieten. Eet smakelijk!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook