Zo maak je de allerlekkerste Irish coffee

Wil je graag je eigen Irish coffee maken? Lees dan dit artikel: op deze manier maak je de perfecte Irish coffee.

Een goede Irish coffee is bijzonder lekker. Je kunt deze koffievariant maken op meerdere manieren. De een kiest het liefste voor Jameson Whiskey, terwijl de ander toch liever kiest voor Tullamore D.E.W. Wat jij ook kiest: op deze manier maak je de perfecte Irish coffee.

De juiste suiker

De juiste suiker is ontzettend belangrijk als je de perfecte bak Irish coffee wilt maken. Gebruik een theelepel lichtbruine suiker en een theelepel tafelsuiker per kopje koffie. De bruine suiker zorgt voor een groot verschil: het geeft namelijk een karamelsmaakje aan je koffie. Voor de balans heb je echter ook wat witte suiker nodig.

De juiste whiskey

De juiste whiskey is natuurlijk ook erg belangrijk. Kies daarom voor een goede Ierse whiskey, zoals bijvoorbeeld Jameson.

Slagroom

Optioneel kun je er ook nog een topje slagroom als topping aan toevoegen. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar de meeste mensen kiezen hier wel voor. Als je voor het beste resultaat wilt gaan kun je slagroom zelf kloppen. Serveer de koffie daarom met een flinke dot slagroom.

Samenvattend: wat heb je nodig voor een kop Irish coffee?

Wil je graag een kop Irish coffee drinken? Haal dan de volgende ingrediënten in huis:

  • 240 milliliter hete zwarte koffie;
  • 1 theelepel lichtbruine suiker;
  • 1 theelepel tafelsuiker;
  • 1 shot Jameson whiskey;
  • Slagroom naar smaak.

Bereidingswijze Irish coffee

Voeg de Ierse whiskey en suikers samen in een glas. Roer het geheel net zolang totdat de suiker is opgelost. Schenk de koffie bij de whiskey en voeg als topping nog een flinke dot slagroom toe. Je hebt de perfecte de Irish coffee gemaakt!

Lijkt jou dit ook een lekker koffierecept en ga jij dit binnenkort ook eens maken? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook