Recept: couscoussalade met zongedroogde tomaten en feta

Wil je graag een heerlijke en lichte salade maken? Probeer dan eens deze couscoussalade met zongedroogde tomaten en feta.

Zo nu en dan is het ontzettend lekker om een salade te eten. Gelukkig kun je daar ook flink mee variëren. Dit recept kun je erg gemakkelijk bereiden en bovendien hoef je niet eens te koken. Het is namelijk een koude pastasalade. Hieronder volgt de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 210 gram couscous;
 • 315 milliliter gekookt water;
 • 1 bouillonblokje;
 • 1 teentje knoflook, fijngesneden;
 • Paar takjes verse koriander, fijngesneden (optioneel);
 • Paar takjes peterselie, fijngesneden;
 • 1 rode ui, in stukjes gesneden;
 • 220 gram zongedroogde tomaten in olie;
 • 400 gram kikkererwten;
 • 120 gram rucola, grofgesneden;
 • Rasp en sap van 1 citroen;
 • Zout en peper naar smaak;
 • 100 gram feta, verkruimeld.

Bereidingswijze

Je kunt deze salade ontzettend gemakkelijk bereiden. Los als eerste het bouillonblokje op in gekookt water. De bouillon kun je vervolgens direct in een kom gieten. Voeg hier de kikkererwten, couscous en knoflook aan toe. Roer het geheel even door en bedek de schaal vervolgens met plasticfolie. Laat het even vijf minuutjes staan.

De koriander, peterselie, ui, zongedroogde tomaten, rucola, citroenrasp en -sap en peper kun je toevoegen aan een schaal met de couscous. Roer dit goed door elkaar met behulp van een vork. Breng het nadien nog op smaak met een beetje zout en peper. Je hoeft nu alleen nog maar de feta toe te voegen en je recept is klaar! Eet smakelijk.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook