Koolhydraatarm dieet? Eet deze groenten bij het avondeten!

Koolhydraatarm eten is allesbehalve gemakkelijk. Als je deze groenten bij het avondeten krijg je al snel veel minder koolhydraten binnen.

Iedereen weet dat het niet gemakkelijk is om koolhydraatarm te eten. Als je iets eet betekent dit ook weer dat je koolhydraten naar binnenkrijgt. Bepaalde voedingsmiddelen bevatten veel koolhydraten, terwijl dat niet geldt voor andere voedingsmiddelen. Ook in groeten zitten koolhydraten. Wat kun je nu wél eten en wat kun je beter laten staan? Je leest het in dit artikel.

Broccoli

Broccoli is een kleine vitaminebron en wordt dus ook echt aangeraden om eten. Het zit namelijk boordevol vitamine K en C en helpt boven tegen insulineresistentie. 100 gram broccoli bevat slechts 2 gram koolhydraten.

Asperges

Niet iedereen is er natuurlijk fan van: asperges. Ook is deze groente niet op ieder moment van het jaar verkrijgbaar. Deze groentesoort is echter wel koolhydraatarm: het bevat slechts 1,3 koolhydraten met 100 gram.

Paprika

De meeste mensen eten wel met enige regelmaat paprika. Je kunt dit onder andere verwerken in de pasta. Hierbij heb je keuze uit een groene, rode, gele of oranje paprika. Per paprika zitten er wel weer verschillen in het aantal koolhydraten. Je kunt echter het beste kiezen voor de rode variant. Deze bevat namelijk 4,5 gram koolhydraten per 100 gram.

Champignons

Champignons mogen ook niet ontbreken uit je dieet. Dit is namelijk de enige groentesoort die vrijwel geen koolhydraten bevat. Bovendien is deze groente ook nog eens erg caloriearm. Je kunt er namelijk 100 gram van eten en je krijgt slechts 16 calorieën binnen en 0,3 gram koolhydraten.

Overige groentesoorten

Naast de bovenstaande vier groentesoorten kun je ook nog kiezen uit een van de volgende groenten (op alfabetische volgorde):

  • Bloemkool: 3,0 gram koolhydraten per 100 gram
  • Boerenkool: 1,0 gram koolhydraten per 100 gram
  • Courgette: 4,5 gram koolhydraten per 100 gram
  • Komkommer: 2,2 gram koolhydraten per 100 gram
  • Radijs: 2,5 gram koolhydraten per 100 gram
  • Sla: 1,0 gram gram koolhydraten per 100 gram
  • Spinazie: 0,6 gram koolhydraten per 100 gram
  • Spruitjes: 3,4 gram koolhydraten per 100 gram
  • Witte kool: 3,8 gram koolhydraten per 100 gram

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook