Er is een nieuwe foodtrend: mosterdpizza!

Heb je al weleens gehoord van mosterdpizza? Deze nieuwe pizzavariant begint erg populair te worden.

Normaliter gebruikt men tomatensaus op een pizza. De toppings kunnen verder flink variëren en daarmee kun je dus ook altijd een erg unieke pizza maken. Je kunt natuurlijk ook variëren met de eerste saus. Waarom zou je een tomatensaus gebruiken als je ook gewoon mosterd kunt gebruiken? Dit is dé nieuwe foodtrend van dit moment.

Mosterdpizza

De pizzeria Lions & Tiger & Squares, uit New York, heeft een verhitte internetdiscussie laten losbarsten. Deze keten liet namelijk een behind-the-scenes filmpje zien. Zij liet zien hoe zij hun Detroit-style pizza bereiden. In plaats van tomatensaus maakt men gebruik van mosterd. Ook wordt de pizza royaal belegd met allerlei toppings. Dat laatste is natuurlijk niet zo vreemd, maar sommige mensen keken wel raar op van de mosterdsaus.

Mosterd vs. tomatensaus discussies

Mosterd en kaas zijn niet per se helemaal vreemd van elkaar. Talloze mensen eten graag een blokje kaas met een beetje mosterd. Ook de meeste supermarkten verkopen bijvoorbeeld mosterdkaas. Toch liepen de reacties op social media aardig uiteen. Zo lieten sommige mensen weten dat zij vinden dat mosterd niet thuishoort op een pizza. Een ander geeft aan dat hij nog liever ananas op zijn pizza eet. Anderen geven aan al jaren pizza’s met mosterd te eten. Anderen willen het graag eens proberen.

Wil je graag weten hoe zo’n pizza bereid wordt? Bekijk dan deze video op Twitter:

Ga jij dit ook eens proberen? Wat vind jij van het concept?

Vergeet dit artikel niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook