Chocoladebrownies met bloemkool: dit moet je eens proberen!

Chocoladebrownies met bloemkool klinkt als een onmogelijke combinatie, maar dit is echt om te smullen. Probeer dit recept maar eens.

Je kunt ontzettend veel etenswaren met elkaar mixen voor een lekker resultaat. Toch is dit misschien wel een erg bijzondere combinatie: chocoladebrownies en bloemkool. De bloemkool wordt niet zomaar toegevoegd: dit heeft namelijk een speciale reden. Je brownies worden lekker fudgy en zijn daardoor nog veel lekkerder. Dit recept moet je daarom echt eens proberen.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 110 gram pure chocolade, in stukjes en 60 gram extra voor de topping;
  • 80 milliliter kokosolie en 1 eetlepel voor de topping;
  • 2 grote eetlepels zachte roomkaas;
  • 120 gram kristalsuiker;
  • 2 grote eieren;
  • 220 gram gepureerde rauwe bloemkool;
  • 260 gram amandelbloem;
  • 50 gram cacao;
  • Halve theelepel bakpoeder;
  • Snufje zout.

Bereidingswijze chocoladebrownies met bloemkool

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er daarom voor dat je de oven voorverwarmd op 180 graden Celsius. Bekleed een vierkant bakblik van 20 centimeter met een beetje bakpapier. In een grote kom kun je vervolgens de roomkaas en suiker toevoegen. Klop dit tot een geheel en voeg nadien een ei toe. Roer het wederom goed door en voeg vervolgens weer een ei toe. Roer het wederom goed door elkaar. Ook de rauwe bloemkoolpuree kun je door het mengsel heen roeren. Meng de ingrediënten nogmaals totdat alles met elkaar vermengd is.

In een aparte kom je kun je cacao, amandelbloem, bakpoeder en zout toevoegen. Roer de ingrediënten vervolgens door het roomkaasmengsel.

Voeg 110 gram pure chocolade in een kommetje en meng dit met 80 milliliter kokosolie. Schenk de gesmolten chocolade vervolgens bij de rest van het beslag en roer het nogmaals door elkaar. Het beslag kun je vervolgens in het bakblik gieten. Plaats dit voor 25 minuten in de oven.

De brownie kun je vervolgens laten afkoelen. Maak nadien een topping door 60 gram chocolade te laten smelten samen met een eetlepel kokosolie. Met behulp van een vorkje kun je een patroon maken. Laat de chocolade goed koelen en snijd de brownie nadien in stukjes. Je kunt de chocoladebrownies nu serveren.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook