3 eenvoudige soeprecepten voor iedere gelegenheid

Wil je graag snel een of meerdere soepgerechten op tafel zetten? Je kunt deze drie varianten binnen slechts enkele minuten klaarmaken.

Gedurende de feestdagen eten we maar al te graag soep. Ook in de weekenden is een soepje wel zo lekker. Je hebt het snel op tafel staan en je hebt keuze uit talloze recepten. Wil je graag een gemakkelijke en snel te maken soep op tafel zetten? Dan kun je kiezen uit een van de drie onderstaande recepten. De keuze is aan jou!

Gazpacho met basilicum en komkommer (voor vier personen)

Gazpacho met basilicum en komkommer is erg lekker en geschikt voor vier personen. Hieronder volgt de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze. Je kunt deze soep erg eenvoudig bereiden in slechts enkele stappen.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 3 lente-uitjes;
 • 1 knoflookteentje;
 • 1 groene paprika;
 • 2 komkommers;
 • 5 blaadjes basilicum;
 • 2 eetlepels olijfolie;
 • Een snufje zout en peper.

Bereidingswijze gazpacho met basilicum en komkommer

Snijd de knoflook, paprika, komkommer, lente-uitjes in kleinere stukjes. Voeg alle ingrediënten samen in een blender. Mix het geheel een aantal minuutjes goed door elkaar, totdat er een gladde en egale substantie ontstaat. Optioneel kun je aan het einde nog wat verse basilicumblaadjes toevoegen met een scheutje olijfolie als garnering. De soep kun je koud serveren.

Vissoep voor zes á zeven personen

Wil je liever een lekkere vissoep maken? Dan kun je ook kiezen voor dit recept. Dit gerecht is geschikt voor zes á zeven personen.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 300 gram kokkels of mosselen;
 • 500 gram aardappelblokjes;
 • 500 gram selderij;
 • 500 gram wortelblokjes;
 • 50 milliliter water;
 • 500 milliliter melk;
 • 150 gram garnalen;
 • 4 plakjes gebakken bacon;
 • 2 theelepels verse peterselie;
 • Een snufje zout en peper.

Bereidingswijze vissoep

Je kunt deze soep ook erg eenvoudig bereiden. Pak een grote soeppan en voeg hier het sap van de mosselen en kokkels aan toe. Ook de aardappelblokjes, selderij, wortelen en water kun je hieraan toevoegen. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur nadien zachter. Zet de deksel op de pan en laat het circa 15 minuten doorkoken. Voeg vervolgens de melk, mosselen of kokkels, garnalen, bacon, peterselie en zout en peper toe totdat alles goed verwarmd is. Smullen maar!

Romige pastinaaksoep met appel, gember en gerookte zalm (voor 6 personen)

We sluiten dit lijstje af met de romige pastinaaksoep met appel, gember en gerookte zalm. Dit recept is geschikt voor zes personen en is erg eenvoudig te bereiden.

Wat heb je nodig?

Voor de soep heb je volgende ingrediënten nodig:

 • 1 kilo pastinaken;
 • 3 groene appels;
 • 2 eetlepels olijfolie;
 • 1 ui, gesnipperd verse gemberwortel (±3 cm, geschild en fijngehakt);
 • 1500 milliliter kippenbouillon;
 • 250 milliliter crème fraîche.

Voor de garnering heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 1 groene of rode appel;
 • 100 gram reepjes gerookte zalm
 • Een klein stukje gemberwortel;
 • 1 klein bosje waterkers (dikke stelen verwijderen);
 • 1 eetlepel citroensap;

Bereidingswijze romige pastinaaksoep met appel, gember en gerookte zalm

Ook deze laatste soep kun je erg eenvoudig en snel bereiden. Schil als eerste de pastinaken en appels in kleinere blokjes. Verhit nu olijfolie in een pan en fruit de ui hierin. Voeg na een aantal minuutjes ook de gesneden appel en pastinaak toe. Bak deze kort mee. Meng de gember en schenk de kippenbouillon erbij. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur nadien lager en laat het circa 20 minuutjes inkoken.

Ondertussen kun je de soep pureren met behulp van een staafmixer. Voeg eveneens de crème fraîche toe en breng het op smaak met peper en zout. De garnering kun je maken vlak voordat je de soep serveert. De aardappelpartjes kun je in dunne partjes snijden. Vervolgens snijd je dit in flinterdunne reepjes. Meng vervolgens de appel, het citroensap, de zalmreepjes en de waterkers in een schaaltje. Rasp hier verse gemberwortel overheen en serveer de garnering over de soep. Smullen maar!

Ga jij een van deze recepten binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook