Smullen maar: pasta-ovenschotel met paprika en kaas!

Wil je graag een eenvoudige pasta-ovenschotel bereiden? Probeer dan deze heerlijke pasta-ovenschotel met paprika en kaas eens!

Als je een pasta-ovenschotel maakt, moet je vaak wel even geduld hebben. Immers moet het ook voor een bepaalde periode in de oven. Heb je daar vanavond tijd voor én wil je graag een eenvoudig recept gebruiken? Deze pasta-ovenschotel met paprika en kaas is daar ideaal voor. Hieronder volgt de ingrediëntenlijst en bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig (voor vier personen):

 • 120 gram pasta;
 • 1 eetlepel olijfolie;
 • 250 gram champignons, in plakjes gesneden;
 • 2 paprika’s, in stukjes gesneden;
 • 4 eetlepels boter;
 • 4 eetlepels bloem;
 • 480 milliliter melk;
 • 80 gram geraspte jonge kaas;
 • 80 gram geraspte cheddar kaas;
 • 1 theelepel zout;
 • Snufje peper;
 • Snufje paprikapoeder.

Bereidingswijze pasta-ovenschotel met paprika en kaas

Je kunt dit recept erg eenvoudig bereiden. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg er in eerste instantie voor dat je de oven voorverwarmd op 180 graden Celsius. Kook de pasta, zoals dat staat aangegeven op de verpakking.

Voeg olijfolie in een koekenpan en bak daarin de champignons en de paprika’s. Pak er ook een andere pan bij en smelt hier een beetje boter in. Roer de bloem er doorheen en laat het mengsel twee minuutjes op het vuur staan. Vergeet niet om af en toe te roeren. Schenk steeds een beetje melk bij het mengsel en blijf steeds roeren. Zet de pan nadien op laag vuur voor circa vijf minuutjes, zodat er een sausje ontstaat.

Haal de pan na vijf minuten van het vuur en voeg de cheddar kaas, paprika, champignons en pasta toe aan de saus. Je kunt het ook smaak brengen met een beetje peper en paprikapoeder. Het mengsel kun je vervolgens overgieten naar een ovenschaal. Verdeel hier vervolgens geraspte jonge kaas overheen. Stop de pasta-ovenschotel voor circa 30 minuutjes in de oven. Je kunt de schotel nadien serveren! Eventueel kun je er ondertussen nog een heerlijke salade bij maken. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook