Deze chocolade-wolkenkoekjes moet je eens proberen!

Wil je graag lekkere en luchtige koekjes maken? Probeer deze heerlijke chocolade-wolkenkoekjes dan maar eens.

Deze koekjes zijn ontzettend lekker. Je kunt de chocolade-wolkenkoekjes ontzettend gemakkelijk bereiden. Voor de boter kun je roomkaas gebruiken. Dit maakt het vele malen lekkerder én luchtiger. Ben je benieuwd naar de ingrediënten en het recept? Lees dan gerust verder.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 150 gram gram bloem;
  • Snufje baksoda;
  • Snufje theelepel zout;
  • 110 gram roomkaas;
  • 70 gram bruine suiker;
  • 75 gram kristalsuiker;
  • 1 groot ei;
  • 1 theelepels vanille-extract;
  • 160 gram melk chocoladedruppels.

Bereidingswijze chocolade-wolkenkoekjes

Je kunt deze chocolade-wolkenkoekjes ontzettend gemakkelijk bereiden. Voorverwarm de oven op 190 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Voeg nu de bloem toe aan een kom. Voeg daar eveneens zout en baksoda en toe. Roer het geheel door elkaar. Voeg nadien de roomkaas, bruine suiker en kristalsuiker toe. Mix dit door elkaar met behulp van een handmixer.

Je kunt nu de eieren en het vanille-extract toevoegen. Meng het nogmaals door elkaar. Voeg nadien het bloemmengsel toe en mix dit totdat er geen klontjes meer in het beslag zitten. Roer de chocoladedruppels door het beslag heen. Met behulp van een ijsschep kun je vervolgens 12 tot 15 bolletjes uit het beslag halen. Leg de bolletjes op een bakplaat. Bak de koekjes vervolgens twaalf minuten. De koekjes hoeven niet goudbruin te zijn. Dat is meestal wel het geval, maar er zit geen boter in de koekjes en om die reden hoeft dit dus niet. Laat het nadien even afkoelen en je kunt ervan smullen.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook