Heerlijk recept: Romige ovenschotel met kip en champignons

Op zijn tijd is het ontzettend lekker om een ovenschotel te bereiden. Dit recept met kip en champignons moet je ook echt eens proberen!

Zo af en toe wil je best weleens een uitgebreide maaltijd maken. Een ovenschotel klaarmaken kost vaak even wat tijd, maar het eindresultaat mag er ook altijd zeker zijn. Ook deze ovenschotel met kip en champignons is echt om te smullen. Je kunt dit recept serveren met gekookte pasta, aardappelen of rijst. Ook kun je dit recept nadien eenvoudig weer opnieuw opwarmen. Je kunt er dus ook prima twee dagen achter elkaar van eten.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 4 kipfilets, in reepjes gesneden;
 • 1 theelepel zeezout;
 • Extra zout naar smaak;
 • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper;
 • Extra peper naar smaak;
 • 120 gram bloem;
 • 6 eetlepels olijfolie;
 • 400 gram champignons in plakjes;
 • 1 ui, gesnipperd;
 • 3 teentjes knoflook, geperst;
 • 3 eetlepels ongezouten roomboter;
 • 3 eetlepels bloem (voor de saus);
 • 300 milliliter kippenbouillon;
 • 1 eetlepel citroensap;
 • 250 milliliter slagroom.

Bereidingswijze kip en champignons

Je kunt deze ovenschotel erg eenvoudig bereiden. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg ervoor dat je de oven voorverwarmd op 180 graden Celsius.

Pak nu een kom en voeg de bloem hieraan toe. Breng de repen kipfilet op smaak met behulp van zout en peper en haal dit door de bloem heen. Beide kanten moeten bedekt zijn met de bloem.

Pak nu een koekenpan en verhit de pan met drie eetlepels olie. Zodra de olie heet is, kun je de kipfilet eraan toe toevoegen. Bak deze goudbruin. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, want dit gaat immers later de oven nog in. Zodra de kip goudbruin is kun je deze toevoegen aan de ovenschaal. Zet de pan opnieuw op het vuur en voeg hier nogmaals drie eetlepels olie aan toe. Bak de champignons en de uitjes totdat deze zacht en bruin zijn. Als laatste kun je de knoflook nog toevoegen en ook een of twee minuutjes meebakken. Voeg de groenten bij de kip in de ovenschaal.

Je kunt nu nogmaals dezelfde koekenpan pakken. Voeg hier nu drie eetlepels boter aan toe en voeg hier de kippenbouillon, 1/4 theelepel peper en het citroensap aan toe en meng met een garde. Als laatste kun je de slagroom nog toevoegen. Breng het eventueel op smaak met wat peper en zout. Laat de saus ietwat indikken en voeg dit nadien toe aan de ovenschaal.

Je kunt wat aluminiumfolie over de ovenschaal plaatsen en je kunt de ovenschaal vervolgens 45 minuten in de voorverwarmde oven plaatsen. Als het gerecht klaar is kun je dit serveren met aardappels, rijst of pasta. Genieten maar!

Je kunt ook nog de onderstaande video bekijken. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je deze heerlijke ovenschotel met kip en champignons bereidt:

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook