Dit zoete kaneel-rozijnenbrood is echt om te smullen!

Wil je graag een lekker, zoet én goedkoop brood klaarmaken? Dan kun je dit zoete kaneel-rozijnenbrood eens proberen.

Als je elke dag normaal brood eet kan dat op en duur natuurlijk een beetje gaan vervelen. Gelukkig kun je daarom ook met enige regelmaat variëren. Er zijn talloze alternatieve broodsoorten waar je voor kunt kiezen. Dat geldt ook dit zoete kaneel-rozijnenbrood. Dit is echt om te smullen, is goedkoop en gemakkelijk te bereiden.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig (voor 1 brood van 12 sneetjes):

  • 130 gram volkoren tarwemeel;
  • 325 gram broodmeel;
  • 2 eetlepels bruine suiker;
  • 2 gram zout;
  • 1 zakje gist;
  • 75 gram rozijnen;
  • 1 eetlepel kaneel;
  • 300 milliliter warm water.

Bereidingswijze zoete kaneel-rozijnenbrood

Meng de bloem, bruine suiker, gist, zout en rozijnen samen in een grote kom. Roer het geheel goed door elkaar zodat alles goed met elkaar vermengd is. Schenk al roerend steeds een beetje warm water bij het mengsel. Uiteindelijk moet dit een grote bal worden. Zorg ervoor dat er geen droge stukjes inzitten. Mocht dat wel het geval zijn, dan kun je nog een beetje extra water toevoegen. Plaats vershoudfolie over de schaal en laat dit circa twee uurtjes rusten bij kamertemperatuur.

Na circa twee uurtjes is het deeg mooi gerezen. Besprenkel het aanrecht met wat bloem en leg het deeg daarbovenop. Kneed en draai het brood kort door de bloem heen, zodat het niet aan je handen blijft plakken.

Maak het deeg plat en zorg ervoor dat dit even lang wordt als de broodvorm. De breedte mag circa twee keer de grootte van de broodvorm zijn. Verdeel vervolgens de kaneel over het deeg. Wil je graag een extra zoet brood? Dan kun je ook kiezen voor wat extra bruine suiker. Rol het brood vervolgens op en leg dit in de ingevette broodvorm.

Je kunt de oven nu voorverwarmen op 230 graden Celsius. Besmeer de bovenkant van het brood met een scheutje water. Bak het brood nu in circa 30 minuutjes goudbruin en gaar. Haal het brood uit de vorm en laat het vervolgens afkoelen. Nadien kun je ervan genieten!

Lijkt jou dit ook een lekker broodrecept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook