Broccolikoffie is de nieuwe trend: ga jij het ook proberen?

Broccoli door de koffie is een nieuwe trend in Australië. Lijkt jou deze nieuwe koffiesoort ook wel lekker?

Er wordt steeds meer gevarieerd op het gebied van koffie. Als je een Senseo-apparaat hebt kun je al talloze verschillende pads kopen. Ook merken als Dolce Gusto hebben verschillende smaken waar je uit kunt kiezen. Sommige koffiedrinkers stoppen er zelf een beetje olie bij of voegen er een beetje boter aan toe. Als je dat al vreemd vindt, vind je dit helemaal apart. Je kunt nu namelijk ook kiezen voor broccolikoffie.

Broccoli

De trends op het gebied van koffie zijn altijd volop in ontwikkeling. Gezondheidsfreaks willen maar al te graag kiezen voor de gezonde variant én dat is men nu ook gelukt. Je kunt koffie namelijk gezonder maken door er broccoli bij in te stoppen. De groene smoothie kan je vanaf nu dus achterwege laten en je kunt gewoon je bakje koffiedrinken.

De gezonde keuze

Broccoli is daarmee niet langer een groente die je alleen maar eet met de aardappels en een stukje vlees. Je kunt broccoli namelijk ook gebruiken voor smoothies, maar nu dus ook door de koffie. Naar verluidt is dit bedacht door gezondheidsfans in Australië. Zij hebben daar ook een nieuw product op de markt gebracht: broccolipoeder. Je kunt deze poeder simpelweg toevoegen aan de koffie.

Het ziet er in ieder geval best goed uit:

https://www.instagram.com/p/BjsqCOxg8_5/?utm_source=ig_embed

Broccolipoeder

De Australische overheidsorganisatie CSIRO probeert men gezonder te laten eten. Veel mensen kiezen namelijk voor een ongezonde snack als tussendoortje, maar nu gaat men dus op zoek naar goede alternatieven. Samen met de landbouworganisatie Hort Innovation ging men op zoek naar nieuwe duurzame oplossingen om mensen meer groenten te laten eten. Broccoli is een populaire groentesoort die boordevol ijzer en vitamines zit. Men besloot daarom een broccolipoeder te ontwikkelen.

Misvormde broccoli

De broccolipoeder wordt gemaakt van misvormende exemplaren. Deze worden verzameld en nadien verpulverd. Plantaardig afval wordt op deze manier vooralsnog gebruikt en er wordt ook nog eens een gezond product van gemaakt. Slechts twee eetlepels van het poeder staat al gelijk aan een het eten van een hele broccoli.

Inmiddels heeft een Australische koffiezaak in Melbourne het assortiment gewijzigd. Men biedt cappuccino en latte met broccoli nu aan in hun zaak. Er wordt poeder over de melk gestrooid. Volgens de eigenaar is het net alsof je een hapje van een broccoli eet.

Momenteel is men nog druk bezig met de verdere ontwikkeling van de poeder. Wellicht komt dit poeder ook nog weleens in de Nederlandse supermarktketen. Zou jij het willen proberen?

Bekijk de onderstaande video maar eens!

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook