Avocado-chocolademousse met verse frambozen: wat een heerlijk toetje!

Wil je graag een toetje maken die zowel lekker als gezond is? Dan moet je deze avocado-chocolademousse echt eens proberen.

Avocado is ontzettend lekker. Je kunt het op je boterham smeren, maar je kunt het ook door de salade stoppen. Je kunt met avocado echter ook een heerlijke chocolademousse maken!

Als je rijpe avocado’s in huis hebt liggen is dit echt een perfect recept. Een chocolademousse maken is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar toch is dit een echte aanrader. De groene substantie smaakt namelijk neutraal in combinatie met cacao en maakt je chocoladegerecht erg romig. Hieronder volgt de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 25 gram cacaopoeder;
  • 1 grote banaan in stukjes gesneden;
  • 200 gram avocado;
  • 22 gram honing;
  • 60 gram cacaoboter;
  • Snufje zout;
  • 1 eetlepel limoensap;
  • 60 milliliter esdoornsiroop (maple syrup);
  • Aantal frambozen;
  • Pistachenootjes naar smaak.

Bereidingswijze avocado-chocolademousse

Je kunt deze avocado-chocolademousse ontzettend gemakkelijk bereiden. Voeg als eerste de cacaopoeder, banaan, avocado, honing, esdoornsiroop en limoensap in een blender. Blend dit samen tot een geheel en zorg ervoor dat het een egaal mengsel wordt. Voeg vervolgens de cacaoboter en zout toe. Blend het nogmaals totdat ook deze ingrediënten volledig zijn opgenomen in het mengsel. Lepel het beslag in verschillende glazen en laat het drie uurtjes opstijven in de koelkast. Als de mousse is afgekoeld kun je aan elk glaasje een aantal frambozen en pistachenoten toevoegen. Vervolgens kun je je mousse serveren.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook