Zo maak je heerlijke Spaanse kaasflappen!

Wil je vanavond een heerlijk Spaans gerecht bereiden? Probeer dan deze Spaanse kaasflappen (Pasteles de Queso) maar eens.

De Spaanse keuken is erg uitgebreid. Misschien denk je direct aan de Spaanse paella, maar deze Spaanse kaasflappen zijn ook bijzonder populair in het land. In Spanje staan deze kaasflappen bekend onder de naam Pasteles de Queso. Je kunt dit recept erg eenvoudig bereiden.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 625 gram bloem;
  • Een snufje zout;
  • 2 theelepels bakpoeder;
  • 3 theelepels suiker;
  • 2 eetlepels (mais)olie;
  • 5 grote eieren;
  • 240 milliliter warme melk;
  • 150 gram geraspte kaas water of een geklopt eiwit (voor het dichtmaken);
  • Poedersuiker als garnering;
  • Olie om in te frituren.

Bereidingswijze Spaanse kaasflappen

Je kunt dit recept erg eenvoudig bereiden. Meng als eerste de bloem met het zout, de bakpoeder en de suiker. Voeg het gezamenlijk toe in een grote kom en voeg een scheutje olie toe. Meng het geheel goed door elkaar. Breek de eieren in een kleine kom en kluts de eieren goed door elkaar. Voeg vervolgens de melk toe. Het eimengsel kun je langzaam toevoegen bij het bloemmengsel. Mix het geheel goed door elkaar totdat er een grote bal vormt. Stuif wat bloem op het werkblad en kneed het deeg voor circa tien minuutjes totdat het mooi glad is.

Voeg het deeg nu in een, met bloem bestoven, schaal en plaats er een theedoek overheen. Eventueel kun je ook plastic vershoudfolie gebruiken als je dat fijner vindt. Laat het nu drie kwartier rijzen.

Rol het deeg na 45 minuten in 25 kleinere balletjes. Je kunt het ook in grotere ballen rollen als je graag grotere kaasflappen wilt maken. Leg de balletjes op de bakplaat en zorg ervoor dat je dit weer afdekt met een theedoek. Daarmee voorkom je dat de balletjes uitdrogen.

Een voor een kun je nu de ballen rollen tot 3mm dikke ovalen. Gebruik een schaaltje met een doorsnede van circa 10 tot 13 centimeter en snijd het deeg wederom weg.

Leg er vervolgens een eetlepel kaas op. Maak de randjes een beetje nat. Vouw de ene kant naar de andere kant. Maak de randjes dicht met behulp van een vork.

Je kunt nu de frituurpan verwarmen op 180 graden Celsius. Bak de Spaanse kaasflappen klaar in circa vijf minuutjes tijd. Heb je grotere kaasflappen gemaakt? Dan kun je deze iets langer bakken. Zorg ervoor dat deze mooi goudbruin worden. Je kunt voor de garnering poedersuiker gebruiken. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook